‘iPhone 8, 7S en 7S Plus verschijnen tegelijk in september, in 3 kleuren’

Lars Paijmans
9 augustus 2017, 9:06
2 min leestijd
‘iPhone 8, 7S en 7S Plus verschijnen tegelijk in september, in 3 kleuren’

Met nog een maand te gaan, bereid Apple de lancering van de iPhone 7S en iPhone 8 voor. Dit jaar lijken we de keuze te hebben tussen drie kleuren en drie verschillende toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Toch een iPhone 8 september release?

Over een week of vier doet Tim Cook de nieuwe iPhones uit de doeken, maar dat weerhoudt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo er niet van om nog wat nieuwe informatie te delen. Kuo staat bekend als één van de meest betrouwbare Apple-bronnen, omdat zijn info nagenoeg altijd klopt.

iPhone 8 september release

Volgens Kuo brengt Apple de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en iPhone 8 tegelijk uit in september. In tegenstelling tot eerdere geruchten over productieproblemen en achterstand, zou de iPhone 8 dus niet worden uitgesteld. Apple voert eind augustus de allerlaatste tests met de iPhone 8 uit, waarna de massaproductie in midden september begint.

Kuo zegt echter rekening te houden met een zeer beperkte voorraad van de oled-iPhone, waarvan er maximaal maar 2 tot 4 miljoen verscheept worden in het derde fiscale kwartaal (of vierde kalenderkwartaal). “De productie van de oled-iPhone zal pas in het vierde fiscale kwartaal op stoom komen. Houd dus rekening met tekorten tot in het begin van 2018”, schrijft de analist.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Drie kleuren dit jaar

Hoewel we meer iPhones dan ooit hebben om uit te kiezen, schaalt Apple wel het aantal verschillende kleuren terug naar drie. Dit jaar zou het bedrijf uit Cupertino voor zwart, zilver en goud gaan, waarbij laatstgenoemde een mix tussen normaal goud en roségoud lijkt te worden. Eerder deze week lekte er een dummy uit, die deze nieuwe kleuren liet zien.

De informatie van vandaag schetst in ieder geval een positiever beeld over de iPhone-lancering volgende maand. Apple lijkt het toch voor elkaar te hebben gekregen om de 7S, 7S Plus en 8 tegelijk te lanceren. Nu is het alleen nog aan jou om een keuze daaruit te gaan maken.

Lees ook: iPhone 8 release: Nieuwe render en afbeeldingen uit fabriek gelekt

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen