‘iPhone 8 wordt de eerste iPhone met een dubbele frontcamera’
Lars Paymans

Apple ziet in dat de frontcamera steeds belangrijker wordt, dus krijgt de selfiecamera van de iPhone 8 een serieuze upgrade. De enkele lens verdwijnt en maakt plaats voor een dubbele.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 8 selfiecamera krijgt dubbele lens

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Engadget, die zich op dezelfde bronnen beroept als degenen die vorige week het iPhone 8-design met een CAD-tekening uitlekten. Vandaag zijn ze terug met een aantal nieuwe details en onderstrepen ze eerdere berichtgeving over de nieuwe iPhone.

iPhone 8 selfiecamera

De bronnen stellen dat Apple aan een dubbele frontcamera werkt. De camera moet veel betere selfies maken, net zoals de kwaliteit van de foto’s met de iPhone 7 Plus flink werd verbeterd. De dubbele selfiecamera zou bovendien een cruciale rol spelen bij de augmented reality-plannen van Apple. Het is handig als je deze met de achterste camera kunt gebruiken, maar de frontcamera is minstens zo belangrijk.

De AR-plannen van Apple

In het diepste geheim zou een team van honderden Apple-medewerkers inmiddels bezig zijn met augmented reality. Dit moet uiteindelijk resulteren in een volwaardige augmented reality-bril, maar mogelijk zien we de plannen al terug in de iPhone 8. Ook lijkt het er op dat de iPhone 8 – net als de 7 Plus – een dubbele cameralens krijgt aan de achterkant. De lens is een kwartslag gedraaid, waarbij in de camerabult de flitser en microfoon zitten verwerkt.

Tot nu toe zaten deze onderdelen altijd naast de cameralens. Een ander groot verschil is dat de achterkant volledig van glas is gemaakt. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nodig om draadloos opladen te ondersteunen. Apple zou de iPhone 8 tegelijk met de iPhone 7S in september aankondigen. Door productieproblemen moet je echter wel rekening houden met flinke tekorten, waardoor het toestel mogelijk pas in november of december goed verkrijgbaar is. Lees meer in ons geruchtenoverzicht over de release van de iPhone 8.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.