Apple belooft oplossing voor iPhone 8 ruis tijdens het bellen
Lars Paymans

Sommige iPhone 8-gebruikers hebben last van een krakend geluid tijdens het bellen. Apple zegt op de hoogte te zijn, en komt spoedig met een oplossing in iOS 11.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 8 ruis tijdens het bellen

Volgens Apple gaat het om een kleine groep iPhone 8-eigenaren die met de ruis te maken hebben. Iedere keer als ze iemand bellen, stoort de verbinding met een krakend geluid dat zo hard is dat het goed opvalt. Dit geluid keert naast normale telefoontjes ook terug bij het voeren van FaceTime-gesprekken.

iPhone 8 ruis

Gelukkig benadrukt Apple in een statement aan The Verge dat het geen hardwarematig probleem is. “We werken aan een oplossing die we met een toekomstige software-update zullen uitbrengen”, aldus het bedrijf uit Cupertino.

Tot die tijd raden we aan om je telefoongesprekken met de iPhone 8 of iPhone 8 Plus via de luidspreker te doen, of een koptelefoon te gebruiken. Hierdoor omzeil je het probleem tot Apple met een update komt.

Geen oplossing in iOS 11.0.1

Opvallend genoeg is de oplossing in ieder geval geen onderdeel van iOS 11.0.1, de update die Apple gisteravond uitbracht. Deze lost een lijst met kleine ongemakken en foutjes op, maar het belprobleem blijft bestaan. Wel lost iOS 11.0.1 een vervelende fout op in de Mail-app van Apple, waardoor mensen met een Outlook-, Office 365- of Exchange-account geen verbinding met de server konden maken. Lees meer over de iOS-update in het onderstaande artikel.

Lees ook: Apple brengt iOS 11.0.1 uit om foutjes te repareren

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.