‘High-end iPhone 8 krijgt roestvrijstalen frame en glazen achterkant’

Lars Paijmans
29 september 2016, 17:08
2 min leestijd
‘High-end iPhone 8 krijgt roestvrijstalen frame en glazen achterkant’

Apple is achter de schermen al druk bezig met de iPhone 8 voor 2017. Analist Ming-Chi Kuo gooit wat extra olie op het vuur met nieuwe informatie over het uiterlijk van deze vernieuwende iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 roestvrijstaal frame en glazen achterkant

Ming Chi-Kuo van KGI Securities is een van de meest betrouwbare bronnen als het op iPhone-geruchten aankomt. Hij heeft zich al eerder uitgelaten over de iPhone van 2017, die een stuk vernieuwender moet worden dan de iPhone 7. Niet gek dus dat Apple de iPhone 7S zou overslaan.

iPhone 8 roestvrijstaal

In een nieuwe notitie geeft Kuo aan dat Apple overweegt om de iPhone van 2017 een glazen voor- en achterkant te geven, net zoals de iPhone 4 en iPhone 4S. Deze nieuwe glazen achterkant zou omringd worden met een roestvrijstalen of aluminium behuizing, waarbij het ‘high-end’ model roestvrijstaal gebruikt.

Dit moet een extra reden zijn voor mensen om het duurdere iPhone-model te kiezen. Wat dit high-end model precies moet zijn is niet helemaal duidelijk. Kuo zou hier de iPhone 8 Plus mee kunnen bedoelen, of een gloednieuwe derde editie van het toestel. Kuo benadrukt dat de Jet Black iPhone 7 met afstand de populairste kleur is, wat voor Apple een mooie aanwijzing is dat dit glimmende glazen design een hit kan worden. “Samenvattend zien we een glazen behuizing als enige optie”, aldus Kuo.

iPhone 8 high-end model

Wel zou Apple hetzelfde 2.5D glas blijven gebruiken dat nu al op de iPhone aanwezig is. Ook is het nog niet duidelijk of Apple volgend jaar volledig de overstap naar OLED-schermen maakt. Dit zou ook een van de manieren zijn waarop Apple het high-end model specialer en aantrekkelijker wil maken voor klanten. Gisteren dook een nieuw gerucht op over een Apple-kantoor in Israël. Daar zou Apple in het geheim de iPhone 8 druk aan het testen zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen