Dit moet je weten over het reparatieprogramma van de iPhone 8

Erwin Vogelaar
1 september 2018, 9:48
2 min leestijd
Dit moet je weten over het reparatieprogramma van de iPhone 8

Apple start een iPhone 8-reparatieprogramma. In een klein aantal toestellen moet het logic board worden vervangen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-reparatieprogramma: dit moet je weten

Er is iets mis met een klein aantal iPhone 8-toestellen. Specifiek moet het logic board vervangen worden. Op dit onderdeel worden alle andere componenten van een iPhone gemonteerd.

Deze logic board in de iPhone 8 kan voor verschillende problemen zorgen. Zo is het mogelijk dat toestellen plots opnieuw opstarten, het scherm helemaal vastloopt of het toestel niet meer aan gaat.

iphone 8-reparatieprogramma

Om welke toestellen gaat het?

Heb je jouw iPhone 8 gekocht in Nederland of België? Dan hoef jij je waarschijnlijk nergens zorgen over te maken. Het probleem ligt namelijk bij toestellen die tussen september 2017 en maart 2018 zijn verkocht in Australië, China, India, Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Hoe controleer ik toch of mijn toestel meedoet?

Wil je zeker weten of jouw iPhone 8 in orde is? Dan zoek je eerst het serienummer van je iPhone op. Daarvoor ga je naar het instellingenmenu en kies je voor ‘Algemeen > Info’. Daar vind je het serienummer van jouw iPhone. Vervolgens ga je naar deze website, vul je het nummer in en klik je op ‘Submit’.

Mijn toestel hoort erbij: wat nu?

Hoort je toestel er toch bij? Neem dan contact op met een Apple Store. Mits het toestel nog in goede staat is, wordt het logic board gratis vervangen. Heeft het toestel bijvoorbeeld een gebroken scherm, dan moet het scherm eerst vervangen worden voordat het logic board kan worden gerepareerd. Dit reparatieprogramma loopt door tot drie jaar na de aankoop van een iPhone 8.

Opvolger iPhone 8 op 12 september

Op 12 september onthult Apple de opvolger van de iPhone 8. We weten inmiddels dat de opvolger van de iPhone X waarschijnlijk de iPhone XS heet. Lees wat je verder kunt verwachten van dit iPhone 2018-evenement.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Spotlight: Apple
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 8
iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's