iPhone 8 renders tonen achterkant met vingerafdrukscanner

Nieuwe iPhone 8 renders zijn gebaseerd op recent gelekte schematische tekeningen. Ze laten een vingerafdrukscanner op de achterkant en een iPhone 5-achtige behuizing zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 8 renders

Op Chinese social media doken de afgelopen dagen plaatjes op van de achterkant van de vermeende iPhone 8-behuizing. Het gaat hier niet om foto’s, maar om afbeeldingen die met de computer gemaakt zijn. De renders zijn op basis van gelekte iPhone 8 designschetsen ontworpen. Die verschenen deze maand op het internet, onder wie via de bekende lekker Sonny Dickson.

Hoekig ontwerp

De plaatjes tonen hoe de schetsen er in het echt uitzien. Het gaat hierbij alleen om de achterkant van de behuizing, dus niet het hele toestel. Op de achterkant zou een vingerafdrukscanner komen, die onder het Apple-logo is geplaatst. Links bovenin staat een uitsnede voor de dubbele camera, die nu verticaal wordt geplaatst. Dat zou vooral voor de iPhone 8 mixed reality mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld door hem in een headset te plaatsen. Onder de lensopening bevindt zich de flitser.

Opvallend is dat het ontwerp op de renders lijkt op dat van de iPhone 5 en SE. Zo oogt het toestel een stuk hoekiger dan de iPhone 7, met zijn ronde schermranden. Er gaan echter veel geruchten dat de iPhone 8 op de iPhone 4S zou lijken, met een voor- en achterkant van glas. Dat is op deze plaatjes niet het geval.

iphone 8 renders

iPhone 8 verwachtingen

Verwacht wordt dat Apples volgende toptoestel een 5,1-inch oled-scherm krijgt. Dat zou een groot deel van de voorzijde in beslag nemen. Op dit moment hebben iPhones vrij dikke schermranden, zeker in vergelijking met nieuwe Android-telefoons, zoals de Galaxy S8 of de LG G6.

Hoewel de renders Touch ID op de achterkant plaatsen, zijn er ook geruchten dat Apple de vingerafdrukscanner op de voorkant houdt. Hij zou dan in het scherm verwerkt worden. Een mogelijkheid is ook dat Apple kiest voor een gezichtsscanner om de telefoon te ontgrendelen. Verwacht wordt dat alleen de iPhone 8 grote vernieuwingen zal zien als hij eind dit jaar naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus verschijnt.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.