‘Apple test iPhone 8 met zowel Touch ID als frontcamera in het scherm’

Lars Paijmans
14 april 2017, 8:48
2 min leestijd
‘Apple test iPhone 8 met zowel Touch ID als frontcamera in het scherm’

September komt dichterbij, dus worden de iPhone 8 geruchten steeds concreter. Gisteren zagen we een schematische tekening van de nieuwe iPhone, vandaag komen we meer te weten over het andere, veel indrukwekkendere, iPhone 8 prototype.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 prototype: 2 versies worden getest

Het bericht is afkomstig van iDropNews, die met een anonieme Foxconn-medewerker gepraat zou hebben. Deze bron stelt dat Apple twee iPhone 8-modellen test, waarvan het ene duidelijk een stuk indrukwekkender is dan het andere. Apple lijkt hiermee een iPhone achter de hand te hebben, voor het geval de nieuwe technieken die het bedrijf ontwikkelt dit jaar niet uit de verf komen.

iPhone 8 prototype

Het ene prototype komt overeen met de tekening die gisteren uitlekte: een smalle schermrand om de frontcamera in te verwerken, een Touch ID-knop op de achterkant en een groot 5,8-inch OLED-scherm. Deze iPhone valt echter in het niet bij de andere iPhone 8 waar de bron vandaag over bericht.

Deze iPhone heeft ook een 5,8-inch OLED-display en dezelfde afmetingen als de 2016 iPhone 7. Het grote verschil is echter dat het Apple in dit geval wel is gelukt om Touch ID in het scherm te verwerken, evenals de frontcamera. Hierdoor bestaat de voorkant van het toestel puur en alleen uit een scherm, samen met een smal randje rondom dit OLED-display heen.

iPhone 8 prototype

Licht gebogen scherm, glazen achterkant

Omdat het om ‘2.5 countered glass’ gaat, buigt het scherm subtiel over de rand, maar minder sterk als de Galaxy S8 dat doet. De achterkant van de iPhone 8 zou een glazen design krijgen. Deze glazen achterkant is nodig om draadloos opladen te ondersteunen. Als laatste opvallende detail stelt de bron dat de powerknop van de iPhone groter is dan normaal, met ‘twee contactpunten’. Doelt hij hiermee op de Smart Connector-achtige aansluiting die voor AR en opladen bedoeld zou zijn?

Om het gerucht uit te beelden, heeft iDropnews een concept gemaakt die deze geruchten in beeld brengt. Deze zien er wat ons betreft in ieder geval een stuk indrukwekkender uit dan de schematische tekeningen van het andere prototype. Laten we dus hopen dat Apple voor september de technieken werkend krijgt.

Lees ook: Hoe haalbaar is een vingerafdrukscanner ín het iPhone 8-scherm?

Bron: iDropNews
Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen