‘iPhone 8-productie vermindert door populariteit 8 Plus en X’

Rutger Otto
12 november 2017, 11:11
2 min leestijd
‘iPhone 8-productie vermindert door populariteit 8 Plus en X’

Naar verwachting produceert Apple dit kwartaal een stuk minder exemplaren van de iPhone 8. Dat komt omdat de iPhone 8 Plus en de iPhone X een stuk populairder zouden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Minder iPhone 8 productie

Apple zou in deze maanden wel 50 tot 60 procent minder iPhone 8-modellen produceren dan in het vorige kwartaal, schrijft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. De vraag naar het toestel zou simpelweg lager liggen dan de vraag naar de andere nieuwe modellen.

Afgelopen week schreef onderzoeksbureau Canalys dat de iPhone 8 Plus beter verkocht dan de iPhone 8. In het vorige kwartaal werden er van de Plus zo’n 6,3 miljoen exemplaren verscheept tegenover 5,4 miljoen exemplaren van de iPhone 8. Volgens het bedrijf is de iPhone 8 Plus het eerste Plusmodel dat beter presteert in een kwartaal dan de kleinere versie.

iPhone X review

iPhone 8 Plus verkoopt rap

Van Apple zelf zijn er geen cijfers van aparte modellen bekend. Wel werd het bedrijf van Tim Cook ‘verrast’ door de verkoopcijfers van de iPhone 8 Plus. Dat toestel ‘verkocht het snelst van alle Plus-toestellen ooit’, zei de Apple-directeur.

Kuo denkt dat de vraag naar de iPhone X voorlopig aanhoudt. De analist voorspelt dat de productie dit kwartaal met 35 tot 45 procent stijgt ten opzichte van de afgelopen drie maanden. Op dit moment is de winkelvoorraad van het toestel klein en is er online bij Apple een wachttijd van drie tot vier weken. Bekijk in ons overzicht de actuele iPhone X-voorraad bij verschillende aanbieders.

→ Lees ook onze iPhone X review

iPhone X tekorten

De verwachting is dat Apple de komende tijd nog niet aan alle vraag kan voldoen, zelfs niet als de productie wordt opgeschaald. Tot 2018 zal er op veel plekken een wachtlijst blijven. Kuo stelt wel dat de belangrijkste producent Foxconn zijn iPhone 8 Plus-productielijnen eind 2017 zal omzetten om meer iPhone X-toestellen te maken. Zo moeten de tekorten een beetje worden aangevuld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: MacRumors, Canalys
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen