Poll: Hoeveel wil jij maximaal betalen voor de iPhone 8?

Lars Paijmans
11 juli 2017, 17:11
2 min leestijd
Poll: Hoeveel wil jij maximaal betalen voor de iPhone 8?

Analisten kunnen het er maar niet over eens worden: wat gaat de iPhone 8 kosten? Dus vragen we onszelf af: hoeveel ben jij zelf bereid te betalen voor de nieuwe iPhone?

Lees verder na de advertentie.

Wat is voor jou de maximale iPhone 8 prijs?

Analisten van de Deutsche Bank geven vandaag een opmerkelijk advies aan investeerders. Na maanden van positieve voorspellingen denkt de bank dat de verwachtingen voor de iPhone 8 te hoog zijn ingeschat. Zij denken dan ook niet dat de 2017 iPhone beter gaat verkopen dan de iPhone 6.

“Wall Street heeft te hoog ingezet, wat voor teleurstelling zal zorgen bij investeerders”, aldus de analisten. De verkoop zou lager uitvallen door een combinatie van factoren: verzadiging van de markt en concurrentie uit China als belangrijkste. Daarnaast kan de prijs ook voor een schok zorgen. Zeker als Apple-expert John Gruber gelijk krijgt.

iPhone 8 prijs

Vorige week schreef hij nog dat de we niet raar moeten opkijken als de iPhone 8 tussen de 1200 en 1400 dollar kost. Dit valt nog hoger uit dan eerdere geruchten over de prijs van de iPhone 8, die spraken over zo’n 1000 dollar.

Een hoofdprijs voor vernieuwing

Deze hogere prijs zou Apple verantwoorden voor de vele nieuwe technieken die in het toestel worden geïntroduceerd. Denk hierbij aan het nieuwe design, het oled-scherm, de nieuwe Touch ID-sensor, verbeterde camera en draadloos opladen. Vooral de camera, die in drie dimensies zou kunnen zien, en de 3D Touch-sensor drijven de prijs van het toestel flink op.

Apple bewandelt hiermee een fijne lijn. Als iPhone-gebruikers de iPhone 8 te duur vinden en de vernieuwingen van de iPhone 7S te klein zijn, loopt het bedrijf uit Cupertino het risico dat deze groep gebruikers overstapt naar de concurrent.

Vul onze poll in en deel je mening

De grote vraag is alleen hoeveel geld jij als gebruiker over hebt voor een iPhone 8. Vind je prijzen vanaf 1200 en 1400 dollar acceptabel, trek je een grens bij duizend dollar of vind je dat Apple met de iPhone 7 Plus al een maximum heeft bereikt? Doe mee door onderstaande poll in te vullen, en deel je mening in de reacties onder dit bericht.

Zie je de poll niet? Vul hem dan in via deze link

Categorie: Devices
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen