iPhone 8 en 8 Plus pre-order: bereid je voor met deze 5 tips

Lars Paijmans
14 september 2017, 19:20
4 min leestijd
iPhone 8 en 8 Plus pre-order: bereid je voor met deze 5 tips

Morgenochtend om 9:01 uur is het zover: dan gaat de iPhone 8 pre-order officieel van start in Nederland. Bereid jezelf goed voor met deze tips, en verzeker een exemplaar voor 22 september.

Update: Pre-order is gestart, check nu de laatste actuele losse iPhone 8 prijzen, iPhone 8 plus prijzen en iPhone 8 met abonnement of iPhone 8 plus met abonnement prijzen in onze prijsvergelijker.

Zo laat je de iPhone 8 pre-order soepel verlopen

De iPhone X laat nog even op zich wachten, maar de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf vrijdagochtend 15 september te bestellen. Daarna hoef je niet lang te wachten tot je hem in handen hebt: op 22 september worden de eerste exemplaren geleverd. Zorg dat je morgenochtend goed voorbereid klaar zit met deze tips.

1. Zorg dat je op tijd klaar zit

Net zoals voorgaande jaren is het een kwestie van wie het eerst komt wie het eerst maalt. Apple maakt nooit bekend hoe groot de beschikbare voorraad is, dus zorg dat je iets voor negen uur klaar zit. Wacht je te lang, dan kan het zomaar weken duren tot je bestelling geleverd wordt.

Dit geldt voor alle plekken waar je van plan bent om je iPhone 8 pre-order te doen, zowel bij de Apple Store als bij providers en webwinkels. Vorig jaar was bijvoorbeeld de zwarte iPhone 7 razend populair en als eerste uitverkocht. De pre-order start om 9:01 uur.

2. Beslis alvast of je een 8 of 8 Plus wilt

Als je de iPhone 8 en 8 Plus naast elkaar legt, is het belangrijkste verschil het formaat. Apple heeft de iPhone 8 (zoals inmiddels standaard is) uitgerust met een 4,7-inch Retina display, terwijl het Plus-model 5,5-inch heeft. Kijk je echter verder dan zijn er meer verschillen te ontdekken.

Zo heeft de 8 Plus wederom een dubbele cameralens, waarmee je extra mooie foto’s maakt. De camera is sterk verbeterd en is geoptimaliseerd voor ARKit, het augmented reality-platform van Apple. Beide toestellen kunnen draadloos worden opgeladen dankzij de glazen achterkant.

iPhone 8 Plus

3. Weet hoeveel opslagruimte en welke kleur je kiest

Tijdens het pre-orderen is snelheid geboden, en wil je niet rustig aan twijfelen over de kleur en hoeveelheid opslagcapaciteit. Kijk daarom nu alvast welke iPhone 8 je het mooist vindt en hoeveel opslag je nodig denkt te hebben.

Apple heeft deze keuze dit jaar iets versimpeld, met maar drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. Deze kleuren zien er allemaal iets anders uit dan je gewend bent, omdat de toestellen een glazen achterkant hebben. Ook qua opslag heb je minder keuze: 64GB of 256GB. 64GB zal voor de meeste gebruikers voldoende zijn, al kunnen fanatieke gebruikers die veel games spelen of 4K video’s maken beter het duurdere model kiezen. Je kunt het interne geheugen immers niet naderhand uitbreiden.

iPhone 8 kleuren

4. Bekijk alvast de inruilwaarde van een oude iPhone

Mocht je nog een oudere iPhone hebben liggen, dan is dit het moment om hem in te ruilen. Bij Apple kun je nog best wat geld terugkrijgen als je een oude iPhone inruilt. Je kunt nu alvast de waarde uitrekenen, zodat je precies weet hoeveel je straks bespaart. Deze registratie is volledig online te doen, of je gaat even langs een Apple Store om direct je iPhone in te leveren en korting te krijgen. In onderstaande tip leggen we precies uit hoe dit werkt.

Lees ook: Zoveel korting geeft Apple als je een oude iPhone inruilt

5. Hoeveel kost een iPhone 8 of iPhone 8 Plus

Als je een losse iPhone 8 of een losse iPhone 8 Plus wil kopen, betaal je morgenochtend gewoon de adviesprijs. De vraag is bij de iPhone altijd zo groot, dat webwinkels zelden met grote kortingen komen. De prijzen van de losse iPhone 8 en 8 Plus zijn als volgt.

Vergelijk iPhone 8 prijzen:

Vergelijk iPhone 8 Plus prijzen:

Wil je direct een abonnement bij je toestel, dan kun je bij de onderstaande overzichten terecht. Hier zetten we de beste aanbiedingen van alle grote providers en webwinkels op een rij. Via de tabs kan je de beste deals per provider of los bij de goedkoopste webshops bekijken.

Actuele iPhone 8 prijzen met abonnement en los

Apple iPhone 8

Apple iPhone 8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 27,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 514,-

Los toestel

Actuele iPhone 8 Plus prijzen met abonnement en los

Apple iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 699,-

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 249,-

Refurbished
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's