‘iPhone SE 2 extra belangrijk door dalende vraag premium iPhones’

Lars Paijmans
19 januari 2018, 9:06
2 min leestijd
‘iPhone SE 2 extra belangrijk door dalende vraag premium iPhones’

Na een explosief 2017, stelt Apple de verwachtingen bij voor 2018: er zouden minder high-end smartphones verkocht gaan worden, en dat merken de leveranciers nu al.

Lees verder na de advertentie.

Vraag naar iPhone 8 en iPhone 8 Plus daalt

Deze week verschenen er twee verhalen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo stelt chipmaker TSMC vandaag dat het aantal verscheepte premium smartphones dit jaar zal dalen. Dat is een veelzeggende uitspraak, omdat TSMC de enige leverancier van Apples A-chips is, die in iedere iPhone en iPad verwerkt zitten.

iPhone 8 Plus vraag

“We zien een trend dat het aantal premium telefoons zal afnemen, terwijl het budget- en middensegment juist toeneemt”, aldus de verklaring. TSMC maakt zich overigens geen zorgen, door de enorme hype rondom cryptocurrency verwacht het bedrijf alsnog een groei van 10 tot 15 procent dit jaar.

Het verhaal van de chipmaker sluit naadloos aan bij een verslag dat eerder deze week opdook. Daarin stelde Digitimes dat Apple-leveranciers de iPhone 8 en iPhone 8 Plus vraag vinden tegenvallen. In de laatste maanden van 2017 begon het aantal orders voor iPhone 8-onderdelen te dalen, wat ongebruikelijk is voor Apple.

De daling van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus vraag zou er volgens de leveranciers voor zorgen dat zelfs het succes van de iPhone X gedeeltelijk geneutraliseerd wordt. Op 1 februari maakt Apple zijn kwartaalcijfers van de afgelopen drie maanden bekend, en zullen we zien of de leveranciers het bij het rechte eind hebben.

Belangrijke rol voor iPhone SE 2

Mocht de trend die TSMC ziet kloppen, dan wordt de iPhone SE 2 nog belangrijker voor Apple dan voorheen werd gedacht. Het is het enige midrange-toestel dat het bedrijf dit jaar uitbrengt, gaat een cruciale rol spelen in India en geeft mensen die de iPhone X te duur worden een goedkoper alternatief. De SE 2 had wat dat betreft niet op een beter moment kunnen komen voor Apple. Wil je meer weten over de iPhone SE 2? Check dan ons uitgebreide overzicht hieronder.

Lees ook: Alles over de iPhone SE 2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen