DxO: ‘iPhone 8 Plus heeft de beste smartphonecamera ooit’

Erwin Vogelaar
22 september 2017, 20:26
2 min leestijd
DxO: ‘iPhone 8 Plus heeft de beste smartphonecamera ooit’

De cameratesters van DxO stellen dat de iPhone 8 Plus-camera de beste ooit is. Hiermee verslaat het toestel de Google Pixel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 Plus-camera is de beste

Als er hardware en software is waar smartphonemakers elk jaar op vooruit gaan, dan is het wel de camera. Met elke nieuwe generatie zijn smartphones weer beter in het maken van prachtige kiekjes. Maar wie is de beste? Volgens de cameratesters van DxO gaat de iPhone 8 Plus er nu met die eer vandoor.

De testers geven de iPhone 8 Plus een DxOMark eindscore van 94. Dat is twee punten hoger dan de iPhone 8, die ook een uitstekende 92 scoort. Hiermee verslaat Apple de Google Pixel en de HTC U11, die beiden een 90 scoren. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zaten daar iets onder met een score van respectievelijk 85 en 88.

iPhone 8 plus-camera

Apple maakt grote stappen met zijn smartphonecamera’s. De iPhone 6 scoorde bijvoorbeeld nog een 73, dus elk jaar gaat Apple er met circa tien punten op vooruit.

Waarom de iPhone 8-camera zo goed is

Volgens DxO zijn de iPhone 8-toestellen onder andere beter in hdr-beelden schieten. De foto’s laten namelijk meer details zien. De iPhone 8 Plus-camera schittert echter voornamelijk in het maken van foto’s met het bokeh-effect. Dit betekent dat de achtergrond vervaagt en het belangrijkste object scherp in beeld staat.

De iPhone 8 Plus gaat in vergeleken met de iPhone 8 beter om met kleur. Zelfs in matige lichtcondities blijven kleuren scherp en lopen ze niet in elkaar over. In het algemeen doet de camera het ook uitstekend in situaties waar geen ideale lichtval is. Zeker omdat de software gezichten herkent en deze extra duidelijk in beeld zet. Ook kan de 8 Plus als de beste inzoomen.

DxO is een bekende tester van smartphonecamera’s. De testers hebben praktisch elke smartphonecamera beoordeeld op verschillende punten. In totaal heeft DxO al meer dan 10,000 camera’s, lenzen en smartphones onder de loep genomen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron: DxOMark
Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen