‘iPhone 8 krijgt plat scherm, ondanks geruchten over gebogen OLED’

Rutger Otto
11 maart 2017, 9:45
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt plat scherm, ondanks geruchten over gebogen OLED’

Apple komt dit jaar waarschijnlijk met een derde toestel naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Steeds meer bronnen denken dat dit toestel een plat scherm houdt en geen display dat in de schermranden mee buigt.

iPhone 8 plat scherm

Mogelijk verschijnt er aan het eind van dit jaar een iPhone 8 met een groter 5,8-inch OLED-scherm. Dit wordt mogelijk omdat de telefoon dunnere schermranden zou krijgen en het zonder fysieke homeknop onder het scherm moet doen. De één denkt dat het display in de randen overloopt, zoals Samsung dat met zijn Galaxy S-toestellen doet. Anderen denken dat Apple het voorlopig bij een plat scherm houdt.

Het nieuwste bericht komt van IHS Markit-analist Wayne Lam, die productieketens van smartphone makers als Apple onderzoekt en analyseert. “We gaan er vanuit dat Apple een plat OLED-display in de speciale iPhone zet”, zegt hij tegen MacRumors. “We verwachten een langer touchscreen, zoals in de nieuwe LG G6, die meer ruimte op de iPhone inneemt. Dit nieuwe design wordt naar verwachting een trend in 2017.”

iPhone 8

Langer scherm

Het scherm van de LG G6 heeft een aspect ratio van 2:1. Dat betekent dat het display twee keer langer is dan dat hij breed is. Ook de nieuwe Samsung Galaxy S8 zou een langer scherm krijgen met dunnere randen aan de boven- en onderkant. Het scherm van Apple loopt misschien niet mee met de schermranden, het bedrijf kiest wel weer voor het 2,5D-glas wat ook in de laatste paar iPhones zat. Dit glas buigt al een klein beetje met de randen mee, terwijl het scherm plat blijft.

Plat of gebogen?

Aan de andere kant zijn er ook meerdere geruchten dat Apple wél voor een gebogen scherm kiest. Dat schreven The Wall Street Journal en The Korea Herald bijvoorbeeld op basis van eigen bronnen. Analisten Ming-Chi Kuo en Kevin Wang zeiden eerder ook dat het scherm gebogen zou zijn, maar hun bronnen kwamen daarop terug. Heel gek is dat niet. Apple test eerst verschillende prototypes voordat er een eindversie wordt gekozen. Mogelijk zijn zowel platte als gebogen schermen getest.

Lees het laatste nieuws over iPhone 8

Via: MacRumors
Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's