‘iPhone 8 wordt gebundeld met usb-c-adapter voor snelladen’

Erwin Vogelaar
28 juni 2017, 19:16
2 min leestijd
‘iPhone 8 wordt gebundeld met usb-c-adapter voor snelladen’

Hoewel eerdere geruchten stelden dat Apple geen adapter of draadloze lader bij de iPhone 8 levert, lijkt dit toch het geval te zijn. De smartphone zou hierdoor usb-c en snelladen ondersteunen. 

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-oplader: usb-c en snelladen

Het nieuws dat de iPhone 8 waarschijnlijk een Lightning-aansluiting met usb-c-ondersteuning heeft op te opladen, weten we al sinds eerder dit jaar. Toen ging echter ook het gerucht rond dat het toestel niet gebundeld wordt met een adapter. Ook geen plaatje voor het draadloos opladen dat Apples nieuwe smartphone waarschijnlijk ondersteunt. Barclays-analist Blayne Curtis stelt nu dat er waarschijnlijk wel een adapter wordt meegeleverd.

iPhone 8-oplader

Volgens Curtis zit in de verpakking van de iPhone 8 namelijk een 10W-adapter met een usb-c-aansluiting. Volgens de analist is er een chip verwerkt in zowel de smartphone als de oplader. Dit is dezelfde chip die verwerkt zit in de nieuwe 10,5-inch iPad Pro. Op dit moment stopt Apple een Lightning-naar-usb-kabel in het doosje voor het laden. Deze zou dus vervangen moeten worden met een Lightning-naar-usb-c-kabel om met de nieuwe adapter snelladen mogelijk te maken.

De snellaadfunctie is een welkome toevoeging voor de iPhone-lijn. Concurrerende bedrijven maken er al langer gebruik van. Snelladen zorgt er simpel gezegd voor dat je toestel sneller oplaadt. Op dit moment duurt het opladen van een iPhone langer dan het laden van toestellen van de concurrentie. Dat is bij ‘s nachts opladen geen probleem, maar wel als de accu leeg is en je bijna weg moet. Dan is elke procent meegenomen.

Naast snelladen via usb-c zou de iPhone 8 ook eindelijk draadloos opladen ondersteunen. Dit betekent dat je de smartphone op een oplaadplaatje legt en er geen kabel meer aan te pas komt. Het is niet waarschijnlijk dat Apple zo’n oplaadplaatje standaard meelevert met het toestel.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen