‘iPhone 8 en 7S (Plus) krijgen langzame draadloze lader’

Lars Paijmans
28 augustus 2017, 9:17
2 min leestijd
‘iPhone 8 en 7S (Plus) krijgen langzame draadloze lader’

Hoewel er snellere opties zijn, zou Apple een relatief lage oplaadsnelheid hebben gekozen voor het draadloos opladen van de iPhone 8 en iPhone 7S. Het kan dus wel even duren tot de accu vol is.

Lees verder na de advertentie.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Draadloze iPhone 8 oplaadsnelheid gehalveerd

Het Japanse Macotakara sprak met een anonieme bron, die stelt dat Apple voor een oplaadsnelheid van 7,5 watt gekozen heeft. Een opvallende keus, want de Qi-standaard waar Apple gebruik van zou maken, kan snelheden tot 15 watt aan.

Wat het draadloos opladen betreft, zou de iPhone 8 dus de helft trager zijn dan mogelijk is. Sterker nog, er zijn al meerdere draadloze laders en Android-toestellen op de markt die deze 15-watt snelheid gebruiken.

iPhone 8 oplaadsnelheid

Waarom het bedrijf uit Cupertino voor deze lagere snelheid zou kiezen, is niet duidelijk. Mogelijk heeft het te maken met de beperkingen van een zelfgemaakte chip van Apple, of zijn er andere plannen voor de draadloze lader.

Ondertussen zouden zowel de iPhone 8 als iPhone 7S wel sneller opgeladen kunnen worden via de Lightning-poort. Het zou dus kunnen dat Apple voorstelt om voor snelle oplaadsessies de kabel te gebruiken en je de rest van de tijd het toestel op het draadloze laadstation legt.

Lees ook: 8 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

Problemen tijdens ontwikkeling

Bovendien zou de ontwikkeling van de draadloze oplaadtechniek niet zonder problemen zijn verlopen. In de aanloop naar de officiële onthulling van de nieuwe iPhones hoorden we meerdere geruchten over productieproblemen. Dit zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de software voor draadloos laden niet op tijd klaar is voor de lancering van de nieuwe telefoons.

Apple zou in dat geval noodgedwongen de functie uitschakelen tot een iOS-update de juiste software toevoegt. Dit zou niet de eerste keer zijn, aangezien de iPhone 7 Plus het vorig jaar ook tot iOS 10.1 zonder de Portretmodus van de camera moest doen.

Binnen nu en twee weken krijgen we er in ieder geval antwoord op. Dan onthult Apple de iPhone 8, iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Wanneer het evenement precies plaatsvind, is alleen nog niet duidelijk, al houden we onze brievenbus in de gaten voor de uitnodiging.

Lees ook: Dit verwachten we van Apples iPhone 8-event

Bron: Macotakara
Bron afbeelding: Digital Trends
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen