Sharp-concept geeft ons een mooi voorproefje op de iPhone 8
Lars Paymans

Sharp geeft ons een mooi voorproefje van hoe het iPhone 8 ontwerp er volgend jaar uit kan komen te zien. Ze ontwikkelden met de Corner R een smartphone die haast geen bezels meer heeft, en toch afgeronde randen blijft houden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sharp geeft voorproefje van iPhone 8 ontwerp

Het Corner R toestel dat je in deze foto’s ziet is een concept, en demonstreert het Free-Form Display waar Sharp hoge ogen mee gooit. Zoals de naam al doet vermoeden kun je het Free-Form Display in allerlei vormen buigen, zoals het IGZO LCD-paneel dat je hier ziet. Sharp demonstreerde het scherm op de CEATEC 2016 beurs in Japan.

iPhone 8 ontwerp

Het 5,2 inch-display heeft een resolutie van 1080p en heeft als een van de eerste schermen daadwerkelijk afgeronde schermranden. Apple doet met macOS iets soortgelijks door piepkleine zwarte randjes in de hoeken van je scherm te genereren. Alleen krijgt Sharp het dus zonder optische illusie voor elkaar om deze ronde randen te tonen.

Zie jij dit ontwerp zitten voor de iPhone 8?

Het Corner R-model heeft de kenmerkende capacitieve knoppen van Android, maar als je die even wegdenkt kan dit zomaar een mooi voorproefje op de iPhone 8 van 2017 zijn. Dan zou Apple namelijk het design van de iPhone willen omgooien door de schermranden weg te werken. Eerder deze week dook nog een patent op waarin Apple een manier beschrijft om de Touch ID-vingerafdrukscanner in het toestel te verwerken.

iPhone 8 ontwerp

Als Apple dit ontwerp wil doorvoeren, zal namelijk ook de klassieke cirkelvormige homeknop sneuvelen. Hier zette Apple al de eerste stap mee met de iPhone 7 door de knop te vervangen met een sensor en de Taptic Engine. Zie jij een iPhone 8 met een dergelijk design als dit concept van Sharp zitten?

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.