‘iPhone 8 gaat uiterlijk lijken op de originele iPhone uit 2007’

Rutger Otto
21 maart 2017, 9:38
2 min leestijd
‘iPhone 8 gaat uiterlijk lijken op de originele iPhone uit 2007’

De iPhone die dit jaar uitkomt, gaat mogelijk lijken op de eerste iPhone van Apple uit 2007. Met een ‘water drop design’.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 design lijkt op originele iPhone

De verwachting is dat Apple het ontwerp van de iPhone dit jaar voor het eerst sinds de iPhone 6-lancering in 2014 vernieuwt. Daarover gaan verschillende geruchten, de nieuwste meldt dat de iPhone 8 op de allereerste iPhone gaat lijken. Het gerucht komt van een analist die sprak met het Koreaanse ETNews. De website zegt dat de nieuw iPhone een ‘water drop design’ krijgt als hommage aan de originele iPhone.

Wat houdt zo’n ontwerp dan in? Denk aan een waterdruppel op een ondergrond, die het oppervlak weerspiegelt. Dit zou lijken op de zijkant van de eerste iPhone (zie ook deze afbeelding ter vergelijking). Als Apple kiest voor dit ontwerp, krijgt het toestel vooral aan de voorkant een iets rondere vorm dan de huidige modellen.

iPhone 8 functietoetsen functies

Relatief plat scherm

Natuurlijk zullen er verschillen zijn. Zo zou de achterkant van de nieuwe iPhone van glas zijn. Ook wordt het toestel veel groter dan de originele iPhone. Er zijn geruchten dat de iPhone 8 (andere naamopties zijn iPhone X en iPhone Edition) een schermgrootte van 5,8-inch krijgt van OLED die doorloopt tot in de randen van het toestel. ETNews schrijft echter wel dat het OLED-scherm ‘relatief plat’ zal zijn.

De allereerste iPhone werd op 9 januari 2007 aangekondigd door Apple, een halfjaar later was hij in de VS te koop. Deze telefoon was gemaakt van gebogen aluminium met plastic, van beide doet Apple dit jaar mogelijk afstand.

iPhone 8 geruchten

De vraag is natuurlijk wel hoe veel er van dit nieuwe gerucht klopt. De meest hardnekkige berichten beschrijven dat de iPhone 8 dit jaar naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus verschijnt. Laatstgenoemde toestellen zullen alleen qua hardware verbeterd worden, maar uiterlijk grotendeels hetzelfde blijven. De derde iPhone zou de meeste vernieuwingen krijgen om het tienjarig bestaan van de originele iPhone te vieren. Naast een OLED-scherm zou de homeknop verdwijnen met Touch ID in het scherm. Mogelijk is de telefoon draadloos op te laden.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen