Waarom Apple zo lang wacht met draadloos opladen en andere technieken

Lars Paijmans
24 februari 2017, 20:31
2 min leestijd
Waarom Apple zo lang wacht met draadloos opladen en andere technieken

Draadloos opladen, functieknoppen, gezichtsherkenning: drie nieuwe technieken voor Apple-gebruikers die echter al lang in andere smartphones verwerkt zitten. Waarom wacht Apple ook met de iPhone 8 weer lang met de introductie van deze technologie?

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apples iPhone 8 onderzoek zoveel tijd kost

In een uitgebreid artikel spreekt Reuters met verschillende anonieme Apple-bronnen en analisten. Dit schetst een mooi beeld van hoe Apple achter de schermen aan de nieuwe iPhones voor 2017 werkt. Dat Apple nu pas technieken introduceert als draadloos opladen en een irisscanner heeft vooral te maken met de totale smartphonemarkt en het moment waarop consumenten nieuwe iPhones kopen.

Een analist van Cowen & Co zegt dat zo’n 40 procent van de totale iPhone-markt bestaat uit toestellen die twee jaar of ouder zijn. Een nieuw hoogtepunt, en hier is Apple zich uiteraard ook bewust van.

iPhone 8 onderzoek

Deze enorme groep met gebruikers zou namelijk op het punt staan om over te stappen naar een nieuw toestel. Niet gek dus dat de aandelen van Apple nog nooit zo hoog stonden als nu. In plaats van er op technologisch vlak als eerste bij te willen zijn, lijkt Apple zich hier meer op te focussen.

Door een extra indrukwekkende iPhone uit te brengen op een moment dat een groot deel van je publiek op zoek is naar een nieuw toestel, kan Apple ervoor zorgen dat zo min mogelijk mensen de overstap maken naar Android. “Als een markt verzadigd is, wordt een ‘refresh’ het belangrijkste middel om te groeien”, stelt analist Bob O’Donnell. “Dit gebeurde al eens bij pc’s, tablets en gaat nu ook voor smartphones gebeuren.”

Bronnen van Reuters stellen dat Apple meerdere teams afzonderlijk van elkaar onderzoek laat doen naar draadloos opladen. Op deze manier kan de beste methode bepaald worden voordat er een knop wordt doorgehakt.

iPhone 8 draadloos opladen onderzoek

Ook hier pakt Apple het heel anders aan dan concurrent Samsung. Samsung ondersteunt al meerdere jaren draadloos opladen, maar moet noodgedwongen twee technieken ondersteunen (Qi en AirFuel) omdat er nog geen standaard is. Apple lijkt eerst de kat uit de boom te kijken, uitgebreid onderzoek te doen en vervolgens een definitieve versie van draadloos opladen uit te willen brengen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Categorieën: Apple, Devices
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen