‘Apple verhuurt apparatuur om iPhone 8-onderdelen te maken’

Rutger Otto
15 juli 2017, 11:06
2 min leestijd
‘Apple verhuurt apparatuur om iPhone 8-onderdelen te maken’

Apple heeft recentelijk dure apparatuur aangeschaft om een bepaald soort printplaat voor de iPhone te kunnen produceren, nadat een fabrikant afhaakte.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-onderdelen

Het bedrijf van Tim Cook gebruikt de apparatuur niet zelf, maar verhuurt het aan derde partijen. Daarmee zorgt Apple dat er genoeg onderdelen gemaakt worden om de iPhone 8 tijdig op de markt te brengen. Dat schrijft The Korea Herald.

Volgens het bericht kost de benodigde apparatuur ‘tientallen miljoenen dollars’, maar is het onmisbaar gereedschap om zogeheten ‘rigid flexible printed circuit boards’ voor de iPhone 8 te produceren. Met deze printplaten worden belangrijke onderdelen van de iPhone, zoals de camera en het scherm, met elkaar verbonden. Ze sparen meer ruimte dan normale printplaten, maar zijn ook lastiger te maken.

iPhone 8 release

Productie opvoeren

Apple besloot de apparatuur zelf aan te schaffen, nadat één van zijn drie grote leveranciers zich terugtrok uit de productie. Om te zorgen dat de overige twee fabrikanten meer kunnen produceren, worden ze bijgestaan door Apple, zegt een bron van The Korea Herald.

Geruchten gaan dat Apple moeite heeft met de productie van onderdelen voor het nieuwe topmodel, de iPhone 8. Zo zouden er onder meer problemen zijn met het maken van de 3d-sensor. Analist Ming-Chi Kuo heeft aangegeven dat Apple mogelijk besluit om zijn nieuwe toestel één of twee maanden later dan gepland uit te brengen. Mogelijk is de iPhone 8 eind 2017 en begin 2018 alleen in beperkte oplage beschikbaar.

Laatste iPhone 8 geruchten

De iPhone 8 zou het derde toestel zijn wat Apple in september presenteert, naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Het toptoestel zou als enige een oled-scherm krijgen dat doorloopt in de randen van de behuizing. Daarnaast werkt de telefoon mogelijk met gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen. Bekijk voor het laatste iPhone 8-nieuws en -geruchten ook ons iPhone 8 release-overzicht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: ifixit
Categorie: Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen