‘Apple bestelt oled-schermen voor iPhone 8 bij concurrent Samsung’

Rutger Otto
4 april 2017, 9:02
2 min leestijd
‘Apple bestelt oled-schermen voor iPhone 8 bij concurrent Samsung’

Apple zou 70 miljoen oled-displaysvoor de nieuwe iPhone hebben besteld bij concurrent Samsung. Dat schrijft althans het Japanse Nikkei op basis van bronnen uit de productieketen. 

Lees verder na de advertentie.

70 miljoen iPhone 8 oled-schermen

Het aantal komt overeen met eerdere voorspellingen van andere analisten, zoals David Hsieh van IHS Market. “Apple bestelde 70 miljoen oled-panelen bij Samsung dit jaar”, zegt hij. “Samsung bereid zich voor om er 95 miljoen te maken voor Apple dit jaar, in het geval dat de vraag de verwachtingen overtreft.”

Dat Apple Samsung oled-schermen gebruikt, komt omdat dat het enige bedrijf is wat die displays op grote schaal kan leveren. Bronnen van Nikkei stellen dat het oled-scherm licht gebogen zal zijn in de schermranden. Hoe dat er precies uit zal zien, is nog niet bekend. De komende tijd, als de iPhone grootschalig in productie gaat, zullen waarschijnlijk meer foto’s en filmpjes lekken.

iPhone 7 RED zwart

Geruchten rondom de iPhone 8

Verwacht wordt dat Apple dit jaar drie nieuwe iPhones op de markt brengt. Naast de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus zou dat de iPhone 8 worden. De naam is nog niet zeker. Dit toestel zou het meest high-end zijn van allemaal met het hoogste prijskaartje. De iPhone 8 krijgt mogelijk een 5,2-inch scherm van oled. De andere twee telefoons moeten het met LCD doen.

Nikkei meldt overigens dat alle drie de nieuwe iPhones mogelijkheden krijgen voor draadloos opladen. Daarvoor zouden nog wel problemen met oververhitting opgelost moeten worden. Bronnen stellen verder dat de telefoons waterdicht zullen zijn en dat ten minste één model een 3D-sensor krijgt voor gezichtsherkenning. De iPhone 8 zou geen homeknop meer hebben, de andere toestellen nog wel.

iPhone-presentatie

Apple presenteert zijn nieuwe iPhones naar alle waarschijnlijkheid in september, zoals het bedrijf dat de afgelopen jaren ook deed. Dan pas weten we alles over de iPhone, tot die tijd zullen geruchten steeds sterker worden. Overigens bracht Apple vorige maand nog een rode iPhone 7 uit. Bekijk daarvoor ook de beste losse iPhone 7 prijzen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: Nikkei
Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 7, iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen