De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iPhone 8 en 8 Plus bekendgemaakt: de vernieuwingen op een rij

Rutger Otto
12 september 2017, 19:57
3 min leestijd
Breaking
iPhone 8 en 8 Plus bekendgemaakt: de vernieuwingen op een rij

Apple heeft de iPhone 8 gepresenteerd. Ook de iPhone 8 Plus is onthuld. In dit artikel lees je alles wat je erover moet weten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 officieel

Tijdens het evenement van Apple is de iPhone 8 officieel bekendgemaakt. Zoals verwacht betreft het een verbeterde versie van de iPhone 7 met een aantal nieuwe functies. De iPhone 8 en 8 Plus volgen de iPhone 7 en 7 Plus op.

Het ontwerp is niet veel anders dan dat van de iPhone 7. Daarmee verschilt dit toestel dus van de iPhone X, dat een heel nieuwe behuizing en een groot scherm heeft. De iPhone 8 behoudt de dikkere schermranden en doet de homeknop met vingerafdrukscanner nog niet in de ban. Wel nieuw is de glazen achterkant. Het toestel komt beschikbaar in zilver, spacegrijs en goud. Ook zijn ze water- en stofafstotend.

De schermen zijn nog evengroot als voorheen: 4,7-inch voor de iPhone 8 en 5,5-inch voor de iPhone 8 Plus. Het scherm toont betere kleuren dankzij True Tone, de techniek die ook in nieuwe iPads te vinden is. De speakers kunnen luider en bieden volgens Apple beter geluid.

iPhone 8

A11-chip

De iPhone 8 en 8 Plus krijgen een snellere A11 Bionic-chip waarmee je efficiënter werkt. De chip heeft zes kernen, waarvan er vier 75 procent sneller werken dan de A10 in de vorige lichting iPhones. De nieuwe GPU van Apples iPhone 8 werkt 30 procent sneller dan die van de iPhone 7.

Verbeterde camera

De iPhone 8 is voorzien van een 12 megapixel-camera die 83 procent meer licht vangt dan zijn voorganger. Daarnaast werkt de camera efficiënter.

De iPhone 8 Plus heeft wederom een dubbele cameralens met 12 megapixels en nieuwe sensoren. De 8 Plus heeft een nieuwe portretmodus, genaamd Portrait Lighting. De dubbele camera’s meten de diepte en passen daarop de belichting aan. Gebruikers kunnen verschillende lichteffecten instellen.

Apple toonde ook demo’s van augmented reality-toepassingen, zoals het sterrenstelsel geprojecteerd op de hemel. Ook werd een multiplayerspel getoond dat op een tafelblad gespeeld kan worden. We zagen tijdens de demo alleen de iPhone 8 Plus, maar de iPhone 8 zal ook met AR overweg kunnen.

Ook op het gebied van video zet de iPhone 8 stappen. Met de camera kunnen gebruikers filmen in 4K met 60 beelden per seconde. Daarnaast biedt de telefoon 1080p slowmotion met 240 beelden per seconde.

iPhone 8

Draadloos opladen

Apple trekt zijn draadloze visie voor de toekomst door met de komst van LTE Advanced en bluetooth 5.0. Maar interessanter is dat de nieuwe iPhones draadloos opladen ondersteunen via de Qi-standaard, dankzij de glazen achterkant. Dat gaat via een oplaadpad die door verschillende fabrikanten gemaakt worden. Naast draadloos laden krijgen de toestellen ook een snellaadfunctie.

Opslag, prijs en release

De iPhone 8 komt beschikbaar in twee versies: 64GB en 256GB. De eerstgenoemde gaat 809 euro kosten, de 256GB-variant komt er voor 979 euro. Kijk voor meer informatie over de prijzen en levertijden op de iPhone 8 los kopen en iPhone 8 abonnement pagina.

De 8 Plus van 64GB gaat 919 euro kosten, de 256GB-versie kost 1059 euro. Beide toestellen zijn vanaf 15 september te bestellen in Nederland. Ze komen op 22 september in de winkels. Wil je de iPhone 8 Plus als eerste in huis hebben? Houd dan onze iPhone 8 los kopen en iPhone 8 abonnement pagina in de gaten voor meer informatie over de prijzen en levertijden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu