Zo kunnen populaire apps eruit zien op de iPhone 8

Rutger Otto
12 augustus 2017, 13:19
2 min leestijd
Zo kunnen populaire apps eruit zien op de iPhone 8

Ontwerper Maksim Petriv is met het vermeende iPhone 8-design aan de slag gegaan en heeft er screenshots van bekende apps in gezet. Daarmee laat hij zien hoe iOS 11 eruit kan zien op de nieuwe iPhone.

iOS 11 op nieuwe iPhone

Petriv deelde de plaatjes op zijn Twitter-account. De ontwerper zette screenshots van apps in afbeeldingen van hoe we denken dat de iPhone 8 eruit gaat zien. Dat is interessant, omdat het een mogelijk beeld geeft van iOS 11 op dit toestel. Tot nu toe verschenen er alleen nog maar niet-functionerende dummy-modellen van de telefoon, maar hoe apps er op de nieuwe telefoon uit zien, is onduidelijk.

Maksim Petriv probeert daar een inschatting van te maken met zijn iPhone 8-mockups. Op de afbeeldingen is de voorkant van een iPhone 8 te zien, met een scherm dat bijna de volledige voorizjde van het toestel beslaat. Alleen aan de bovenkant is hap te zien, waarin onder meer een speaker en camera verwerkt zijn. De fysieke homeknop is weg en maakt plaats voor een virtueel alternatief.

iPhone 8 mockups

Op de mockups van Petriv zijn naast het vergrendelscherm van iOS 11 nog drie andere apps te zien: Netflix, Spotify en de App Store. Volgens zijn concept lopen de achtergronden van deze apps door in de ruimtes helemaal boven in het scherm. Dat ziet er bij Netflix en Spotify nog best fraai uit, omdat de hap uit het display niet zo opvalt. Bij lichtere kleuren valt dat veel meer op. Naast de hap wordt mogelijk informatie getoond zoals het bereik en de accu.

Inkeping in sherm

Andere concepten van Petriv tonen dat de stukjes scherm links en rechts van de inkeping mogelijk gewoon donker gemaakt worden. Op die manier valt de hap minder op in het display. Volgens de ontwerper zijn er drie manieren waarop Apple het scherm kan indelen. “Ik koos de ‘konijnenoortjes’ omdat dit te zien is in het eigen gelekte iPhone 8-ontwerp van Apple”, schrijft hij. De andere opties hebben die ‘oren’ niet, maar verschillen in de afronding van de hoeken in het display.

Hoe de iPhone 8 met iOS 11 eruit gaat zien, zullen we volgende maan weten. Dan presenteert Apple naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwe telefoons.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron afbeelding: Maksim Petriv
Categorie: Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's