‘Hoe Apples strijd met Qualcomm de iPhone 8 minder goed maakt’

Lars Paijmans
10 juni 2017, 9:21
2 min leestijd
‘Hoe Apples strijd met Qualcomm de iPhone 8 minder goed maakt’

De iPhone 8 zou geen ondersteuning krijgen voor het snelst mogelijke mobiele internet. Niet omdat Apple het niet wil, maar omdat Qualcomm degene is met de oplossing.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 mobiel internet trager door Qualcomm-strijd

Hoewel gigabit internet nog niet ondersteund wordt voor mobiele apparaten, maken providers zich wel klaar om de stap te zetten. Zo hebben de vier grootste aanbieders in de Verenigde Staten al toegezegd om dit jaar nog de stap te zetten naar deze razendsnelle internetsnelheid.

iPhone 8 mobiel internet

Bloomberg schrijft dat de eerstvolgende iPhones hier geen gebruik van kunnen maken. Intel heeft meer tijd nodig om een modem met ondersteuning te maken, waardoor het bedrijf niet op tijd is voor de iPhone 7S en iPhone 8 dit najaar. Dit zou normaal gesproken geen probleem zijn, omdat Apple simpelweg voor het alternatief van Qualcomm had kunnen kiezen.

Recentelijk zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Dat gaat nu alleen niet gebeuren, omdat Qualcomm en Apple verwikkeld zijn in een rechtszaak. De bedrijven klagen elkaar aan voor inbreuk op patenten en de relatie tussen de twee was nog nooit zo slecht. Volgens de bronnen van Bloomberg zou Apple daarom ernstig twijfelen om zich meer afhankelijk van de fabrikant te maken.

Lees ook: Qualcomm klaagt Apple aan: ‘zonder ons was de iPhone er niet’

Een probleem voor later

Het is overigens geen ramp dat de nieuwe iPhones geen ondersteuning krijgen voor gigabit internet. Providers zijn er nog niet klaar voor, dus merk je er nu nog weinig van als gebruiker. iPhones gaan echter langer mee dan een jaar, zodat het in de toekomst wel een irritatie kan vormen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Bron afbeelding: ifixit
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen