De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iPhone 8 mal gelekt: toestel iets groter dan iPhone 7

Rutger Otto
21 mei 2017, 10:52
2 min leestijd
iPhone 8 mal gelekt: toestel iets groter dan iPhone 7

Er is een plaatje van drie iPhone-mallen gelekt. Daarop valt onder meer te zien dat de iPhone 8 iets groter is dan de iPhone 7S, maar wel aanzienlijk kleiner dan de iPhone 7S Plus.

Lees verder na de advertentie.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Officieel of niet?

Het plaatje is afkomstig van het Chinese sociale netwerk Weibo, waar wel vaker foto’s lekken vanuit de productieketen. Naar verluidt staan er drie mallen op van de iPhone 7S, 7S Plus en de iPhone 8. Hoe officieel de gietvormen zijn, is onduidelijk, maar ze voldoen aan de verwachtingen.

Lees ook: dit moet je allemaal weten over de iPhone 8

Iets groter dan iPhone 7

Op de afbeelding is bijvoorbeeld te zien dat de iPhone 8 een uitsnede bevat voor een verticale cameralens. Daarover gaan al langer geruchten. Opvallend is dan wel dat de iPhone 7S Plus nog steeds dezelfde horizontale cameramodule krijgt als zijn voorganger. De iPhone 8 is op het plaatje iets groter dan iPhone 7S. De vorm blijft ongeveer hetzelfde, maar de nieuwe iPhone krijgt een veel groter scherm, dat doorloopt in de randen van het toestel. Ook zou Apple voor het eerst kiezen voor een oled-paneel in plaats van lcd.

Aan het design van de iPhone zal nog meer veranderen. Zo wordt dit keer gekozen voor een glazen voor- en achterkant. De iPhone 7S en 7S Plus veranderen minder ten opzichte van de huidige modellen op de markt. Zij behouden hun lcd-scherm, maar krijgen naar verwachting snellere en krachtigere chips.

Dummy van nieuwe iPhone

iphone 8 mal

Dit weekend lekte ook een ander plaatje van een iPhone 8-dummy op Slashleaks. Op de foto wordt de achterkant van het vermeende toestel getoond. Hoewel er nog geen logo of tekst op staat, is de verticale camera herkenbaar en komen de knoppen overeen.

Volgens geruchten wordt de iPhone 8 het duurste model tot nu toe. De vraag is maar of er bij release genoeg toestellen om aan de vraag te voldoen. Apple zou de telefoon in de herfst uitbrengen, maar aanvankelijk in gelimiteerde oplage.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen