Ook voor de lichtsensor heeft de iPhone 8 geen schermranden meer nodig

Lars Paijmans
11 oktober 2016, 17:01
1 min leestijd
Ook voor de lichtsensor heeft de iPhone 8 geen schermranden meer nodig

Een iPhone 8 zonder schermranden is vandaag weer een stapje dichterbij gekomen. In een nieuw patent laat Apple zien hoe ook de iPhone 8 lichtsensor volledig in het scherm verwerkt kan worden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 lichtsensor ontdekt in patent

Vorig jaar was de waterdichtheid het eerste gerucht dat over de iPhone 7 opdook, en dit jaar is het scherm van de iPhone 8 het meest hardnekkige verhaal. Apple zou zijn best doen om de volledige voorkant van het toestel uit een display te laten bestaan.

iPhone 8 lichtsensor

Dit betekent dat de bezels aan de boven- en onderkant ook zullen verdwijnen, maar voordat dit zover is heeft Apple nog heel wat stappen te zetten. Zo werd onlangs een patent ingediend waarin beschreven staat hoe de Touch ID-scanner in het scherm verwerkt kan worden. Vandaag doet Apple dit dunnetjes over met een techniek voor de lichtsensoren. In het patent worden lichtsensors specifiek genoemd, en beschrijft Apple hoe ze in een LCD- of OLED-scherm verwerkt kunnen worden. Een mooie aanwijzing dat in ieder geval een van de iPhone 8-modellen een OLED-display krijgt.

Een stapje dichterbij een bezel-loze iPhone

“Lichtsensoren worden normaliter aan de boven- onderkant of zijkant verwerkt. Dit vraagt om extra ruimte, wat een apparaat onnodig groot en zwaar kan maken”, aldus de patenttekst. Om dit probleem te omzeilen heeft Apple een lichtsensor ontwikkeld die tussen twee schermlagen geplaatst kan worden, en nog steeds het licht opvangt.

Dit kunnen bijvoorbeeld de bovenste glasplaat zijn en de touchscreen-laag. Door de sensor net iets buiten het actieve gedeelte van het touchscreen te plaatsen, zitten je vingers niet in de weg, maar hoeft het toestel niet onnodig groot gemaakt te worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Patent
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen