Levering iPhone 8 mogelijk enkele weken later
Rutger Otto

Apple brengt dit jaar mogelijk drie iPhones uit, maar de duurste en meest vernieuwende laat waarschijnlijk langer op zich wachten omdat de iPhone 8 levering vertraagd zou zijn.

iPhone 8 levering vertraagd

De bekende Apple-analist Brian White verwacht dat de iPhone 8 niet gelijktijdig met de iPhone 7S en iPhone 7S Plus te wordt. White denkt dat het toestel in september te reserveren is, maar dat het ‘enkele weken’ duurt voordat de telefoon daadwerkelijk geleverd wordt.

MacRumors ontving een deel van White’s analyse van de investeringsfirma Drexel Hamilton. “Ons contact gelooft er sterk in dat de 5,8-inch iPhone 8 enkele weken uitgesteld wordt”, staat in de tekst. Het uitstel zou komen door problemen met de 3D-sensortechnologie. “Het toestel zal op tijd zijn voor de kerst. Dit is niet de eerste keer dat een iPhone mogelijk vertraagd wordt, maar onze contactpersoon was zo stellig dat we het nu meer serieus nemen.”

iPhone 8

Slag om de arm

Het duurt nog vijf maanden voordat Apple de iPhone 8 (naar alle waarschijnlijkheid) onthult. Tot die tijd kan er nog van alles gebeuren. De analist neemt dan ook een kleine slag om de arm. White is op dit moment in Taiwan om informatie rond de Apple-productie te winnen. Hij baseert zijn uitspraak over de vertraging op een ‘contactpersoon binnen de productieketen’.

iPhone 8 geruchten

Brian White is niet de enige die denkt dat de iPhone 8 later komt. Een maand geleden kwam al een ander gerucht naar buiten waaruit bleek dat de iPhone 8 vertraagd was. Dat zou komen door een ‘onderdelentekort’. De nieuwe iPhone wordt helemaal anders dan de iPhone 7S, als we de geruchten mogen geloven. Zo krijgt het toestel een glazen behuizing, als enige een oled-scherm en is de vingerafdrukscanner mogelijk in het scherm verwerkt. Naast iPhone 8 worden ook andere namen voor het toestel getipt, zoals iPhone X, iPhone Pro of iPhone Edition.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.