Zo kan Apple de iPhone 8 glimmend en krasbestendig tegelijk maken

Rick van der Veer
13 juli 2017, 12:46
2 min leestijd
Zo kan Apple de iPhone 8 glimmend en krasbestendig tegelijk maken

De iPhone 8 wordt mogelijk uitgebracht met een spiegelachtige afwerking. Een nieuw patent toont hoe Apple deze stevig genoeg maakt voor gebruik op de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Krasbestendige iPhone 8 dankzij patent

Apple heeft een patent aangevraagd op een doorzichtige afwerking, die in combinatie met een lichtweerkaatsende laag wordt gebruikt. Het voordeel van deze aanpak is dat er een kwetsbaar materiaal gebruikt kan worden om het toestel af te werken. De beschermlaag, die besproken wordt in het patent, zorgt er vervolgens voor dat het toestel er krasvrij uit blijft zien.

Deze aanpak biedt daarnaast meer voordelen. De gebruikte materialen houden geen radiosignalen tegen, waardoor er geen antennelijnen meer nodig zijn. Hierdoor zou het toestel volledig glad zijn aan de buitenkant.

iPhone 8 krasbestendig

Apple vroeg eerder dit jaar al patenten aan die met andere materialen te maken hadden. Het bedrijf zou met verschillende materialen experimenteren om de iPhone aan de buitenkant af te werken. Door een laag aan keramisch materiaal zoals zirkonium af te werken met een harder oppervlak, zoals saffier, krijg je een bijzonder krasbestendige behuizing die geen radiosignalen tegenhoudt.

Een andere reden waarom Apple mogelijk naar andere materialen kijkt, is het gerucht dat de iPhone 8 voorzien wordt van draadloos opladen. Om dit mogelijk te maken, moet de nieuwe iPhone een achterkant hebben die niet van metaal gemaakt is. Om deze reden kiezen bijvoorbeeld Android-fabrikanten er vaak voor toestellen van een glazen behuizing te voorzien, als zij ook draadloos opladen in het toestel verwerken.

Je iPhone als spiegel

Eerder dook de spiegelende iPhone 8 al op in het geruchtencircuit. Die afwerking lijkt behoorlijk op die van de oude iPod classic, die ook met een gespiegelde afwerking werd uitgebracht. Volgens de Twitter-lekker Geskin komt de iPhone 8 uit in vier kleuren, waarvan er één dus gespiegeld zou worden.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: CNBC
Categorie: Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen