De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 8 verschijnt in minder kleuren, Touch ID niet in het scherm’

Lars Paijmans
3 juli 2017, 14:02
2 min leestijd
‘iPhone 8 verschijnt in minder kleuren, Touch ID niet in het scherm’

Apple-analist Ming-Chi Kuo is terug met een nieuwe iPhone 8 round-up. Hierin geeft hij dankzij zijn bronnen de meeste nieuwe info die we in weken gehad hebben.

Lees verder na de advertentie.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

iPhone 8 kleuren minder divers dan voorgaande modellen

In een notitie die aan investeerders gegeven werd, beschrijft de analist tot in het kleinste detail hoe de iPhone 8 eruit komt te zien. Hier komt veel bekende info in voorbij, maar ook een aantal nieuwe dingen.

Zo stelt Kuo dat de iPhone 8 het grootste ‘scherm-tot-behuizing’-ratio heeft van alle smartphones. Dit betekent dat het scherm in verhouding tot de rest van de behuizing relatief erg groot is. Dit krijgt Apple voor elkaar door de fysieke homeknop te vervangen met een digitale en dankzij iets wat Kuo de ‘Notch’ noemt.

iPhone 8 kleuren

Dit is de inkeping aan de bovenkant van de iPhone waar de frontcamera’s en microfoon in verwerkt zitten. Aan de linker- en rechterkant gaat het scherm door tot aan de bovenkant van het toestel. Dit geeft de iPhone 8 een 5,8-inch-oled-scherm waarvan 5,2-inch bruikbaar is voor apps. De overige ruimte is bedoeld voor de statusbalk en ‘functietoetsen’. Wat Kuo hier precies mee bedoelt, is niet duidelijk, maar de kans is groot dat het hier om de onderste rij met apps gaat.

Ook maakt Kuo van het moment gebruik om zijn uitspraak over de Touch ID-sensor beter uit te leggen. De analist is vrij zeker dat het Apple niet is gelukt om de vingerafdrukscanner in het scherm te stoppen, maar zegt vervolgens niet waar we Touch ID wel gaan tegenkomen.

Op de achterkant is een mogelijkheid, al heeft Kuo eerder al gezegd dat Apple met de nieuwe frontcamera’s gezichtsherkenning als Touch ID-alternatief zou overwegen. In gelekte schematische tekeningen is de vergrendelknop dit jaar groter dan voorheen, wat ook kan betekenen dat hier de scanner in gestopt wordt.

Werkgeheugen en opslagcapaciteit bekend

Tot slot denkt Kuo dat de iPhone 8 in minder kleuren beschikbaar komt dan we van Apple gewend zijn. Dit zou te maken hebben met de Notch, die bewust zwart is zodat hij op kan gaan in het scherm.

Naast de iPhone 8 verschijnen ook een iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Deze worden uitgerust met het ‘ouderwetse’ lcd-display en een nieuwe glazen achterkant (mogelijk voor draadloos opladen). Dit najaar heb je de keuze uit 64GB of 256GB aan opslag. De iPhone 7S Plus en 8 krijgt 3GB aan werkgeheugen, terwijl de iPhone 7S het met 2GB RAM moet doen.

Doorgaan is Ming-Chi Kuo een van de meest betrouwbare analisten als het op Apple-geruchten aankomt. Met de iPhone 8-aankondiging die steeds dichterbij komt, is deze info dan ook erg concreet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen