‘iPhone 8 wordt extra veilig dankzij ingebouwde irisscanner’

Lars Paijmans
31 augustus 2016, 17:06
2 min leestijd
‘iPhone 8 wordt extra veilig dankzij ingebouwde irisscanner’

Dat Apple grootste plannen had voor de iPhone van 2017 wisten we al, en daar komt vandaag weer een nieuwe functie bij. Nieuwe geruchten wijzen erop dat Apple een iPhone 8 irisscanner te geven.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 irisscanner in 2017

Het gerucht is afkomstig van het Chinese MoneyDJ, die zich op anonieme bronnen baseert. De irisscanner moet naast de Touch ID-scanner gaan bestaan als extra beveiliging voor je iPhone. Deze komt niet alleen van pas om je toestel op een veilige manier te ontgrendelen, maar zou ook een rol gaan spelen om de beveiliging van online betalingen en het invullen van wachtwoorden te verbeteren.

iPhone 8 irisscanner

Samsung lanceerde onlangs met de Galaxy Note 7 een smartphone met ingebouwde irisscanner, die je ook kunt gebruiken om het toestel te ontgrendelen. In de praktijk blijkt echter dat een vingerafdrukscanner sneller werkt, omdat je voor de irisscan recht de camera in moet kijken. Een stuk lastiger, vooral omdat je hier ook rekening moet houden met belichting. Touch ID lijkt dan ook de optie te worden die je gebruikt om je iPhone te ontgrendelen, terwijl je voor belangrijkere taken zoals online betalingen je oog kunt laten scannen voor extra beveiliging.

Net als een vingerafdruk bevat een iris namelijk allerlei unieke patronen, wat het bij uitstek geschikt maakt als beveiligingsmaatregel. De bijbehorende chips die deze iPhone 8 irisscanner mogelijk maken zouden alvast door TSMC geproduceerd worden vanaf 2017, in de hoop dat Apple en andere fabrikanten er voor hun toestellen orders plaatsen. Ondertussen maken ook andere fabrikanten zich klaar om het model van de iPhone 8 te gaan produceren met een gebogen scherm.

Een groot jaar voor Apple

Dit verhaal onderstreept wederom dat volgend jaar een groot jaar voor de iPhone wordt. De iPhone 7 die volgende week woensdag wordt aangekondigd lijkt dan ook steeds meer op een tussenstap voor de grote vernieuwingen die Apple over een jaar doorvoert. Naast een irisscanner zou ook de klassieke homeknop verdwijnen, waardoor het schermformaat van de iPhone 8 kan toenemen zonder dat het toestel groter wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MoneyDJ
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen