Snelladen iPhone 8 (Plus) en iPhone X kan alleen met extra adapter en kabel

Erwin Vogelaar
13 september 2017, 20:12
2 min leestijd
Snelladen iPhone 8 (Plus) en iPhone X kan alleen met extra adapter en kabel

Wil je de iPhone 8 of iPhone X snelladen? Dan moet je wel een extra lichtnetadapter en kabel aanschaffen die niet worden meegeleverd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone8/iPhone X snelladen kost extra

Apple heeft gisteren zijn nieuwe smartphones onthuld: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Een interessante functie van deze drie nieuwe toestellen is dat ze zowel draadloos opgeladen kunnen worden als snelladen ondersteunen. Voor beide functies moet je echter wel extra accessoires in huis halen, want de juiste adapters en kabels worden niet meegeleverd.

Snelladen is een fijne toevoeging aan de iPhone. Met de functie is het namelijk mogelijk om je toestel in een half uur tot vijftig procent op te laden. Om dit voor elkaar te krijgen heb je wel een ubc-c-lichtnetadapter en een usb-c-naar-lighting-kabel nodig. Deze worden niet meegeleverd met de iPhone 8, iPhone 8 Plus en zelfs niet de iPhone X.

iPhone X snelladen

Koop je deze accessoires bij Apple zelf, dan kost de usb-c-lichtnetadapter van 29 w 59 euro. Een meter langer usb-c-naar-lightning-kabel kost 29 euro. Om gebruik te maken van snelladen ben je dus 88 euro extra kwijt bovenop de prijs van de iPhone. Uiteraard is het ook mogelijk om goedkopere versies van deze lichtnetadapter en kabel te vinden. Heb je een MacBook uit 2016 of nieuwer? Dan kun je de adapter van dat apparaat ook gebruiken om je iPhone snel op te laden.

Draadloos opladen

Voor draadloos opladen geldt hetzelfde. De drie nieuwe iPhones ondersteunen draadloos opladen via de Qi-standaard.  Je plaatst je nieuwe iPhone op een oplaadplaatje om de accu op te laden. Er wordt echter geen plaatje meegeleverd met de nieuwe smartphones. Ook de iPhone X wordt zonder Qi-oplaadplaatje verkocht. Wel worden Qi-plaatjes al door meerdere fabrikanten gemaakt, omdat deze technologie op veel Android-toestellen ook de standaard is.

Heb je de keynote van Apple gemist op dinsdag? Geen nood, want wij zetten de zes Apple-aankondigingen voor je op een rij. Vergeet daarnaast ook de kleine aankondigingen niet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen