iOS 11 bevestigt iPhone 8, 8 Plus en iPhone X RAM en kracht van A11-chip

Lars Paijmans
11 september 2017, 9:38
2 min leestijd
iOS 11 bevestigt iPhone 8, 8 Plus en iPhone X RAM en kracht van A11-chip

Het uiterlijk van de drie nieuwe iPhones hebben we al weken voorbij zien komen, maar over het innerlijk was nog het een en ander onbekend. Vandaag geeft iOS 11 zelf uitsluitsel over de nieuwe A11-chip en het werkgeheugen van de 2017 iPhones.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 en iPhone X RAM bekend

Het afgelopen weekend heeft de Apple-geruchtenmolen niet stilgestaan. De definitieve versie van iOS 11 lekte uit, met daarin alle ontbrekende informatie over de keynote van morgen. Daar krijgen we drie nieuwe iPhones te zien: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Dankzij ontwikkelaar Steve Troughton-Smith weten we nu ook meer over de rekenkracht van deze toestellen.

iPhone X RAM

De code van iOS 11 bevestigt namelijk dat de iPhone 8 Plus en iPhone X 3GB aan werkgeheugen krijgen, terwijl de kleinere iPhone 8 het met 2GB aan RAM moet doen. Dit sluit aan bij eerdere geruchten van analist Ming-Chi Kuo.

Wat werkgeheugen betreft, verandert er dus weinig vergeleken met vorig jaar. Toen hadden de iPhone 7 en 7 Plus ook respectievelijk 2GB en 3GB RAM, een keuze die volgens Apple aan de dubbele cameralens lag. De iPhone 7 Plus zou het extra werkgeheugen hard nodig hebben om de twee lenzen te benutten, wat heel wat rekenkracht vraag. Niet zo gek dus dat de iPhone 8 Plus en iPhone X ook 3GB krijgen, aangezien beide toestellen ook een dubbele cameralens krijgen.

Zo krachtig wordt de A11-chip

Misschien nog wel interessanter dan het werkgeheugen is de nieuwe A11-chip waarmee de drie iPhones uitgerust worden. Deze zou bestaan uit twee krachtige Monsoon-kernen en vier minder krachtige Mistral-kernen. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar geactiveerd worden, zo schrijft Troughton-Smith.

Dit komt de accuduur van de nieuwe iPhones ongetwijfeld ten goede. Terwijl jij geen intensieve taken uitvoert worden alleen de zuinigere, minder sterke kernen geactiveerd, terwijl de veeleisende Monsoon-chips pas aangezet worden als je gaat gamen op het toestel.

Morgenavond zal Apple de laatste dingen onthullen. Dan begint om 19:00 uur stipt de keynote in het Apple Park. Lees onze verwachtingen hieronder, en kijk morgenavond met ons mee.

Lees ook: Dit verwachten we van Apples iPhone 8-event

Bron: Twitter
Bron afbeelding: youtube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen