iPhoned ontwerpt de iPhone 8: onze visie voor de nieuwe iPhone

Lars Paijmans
13 juni 2017, 20:58
2 min leestijd
Exclusief
iPhoned ontwerpt de iPhone 8: onze visie voor de nieuwe iPhone

De iPhone 8 laat nog even op zich wachten, maar geruchten schetsen al een aardig beeld van hoe de iPhone eruit komt te zien. iPhoned sloeg wederom de handen ineen met ontwerper Mathijs Schrauwen om dit iPhone 8-concept te maken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-concept door iPhoned

Samen met Mathijs hebben we onze visie voor de nieuwe iPhone in beeld gebracht. Daarbij keken we uiteraard naar alle geruchten die de afgelopen maanden opdoken: een dubbele camera die een kwartslag gedraaid is, maar natuurlijk vooral het oled-display dat tot aan de randen doorloopt. Om je een zo geloofwaardig mogelijk beeld te geven, hebben we screenshots gemaakt van iOS 11: de software waar de iPhone 8 standaard op draait.

iPhone 8 iOS 11
Check ook onze andere iPhone 8 renders en een interactieve 3D Render

Met de iPhone 8 luidt Apple dit najaar de toekomst van de iPhone in. Het nieuwe design is een welkome verandering ten opzichte van de iPhone 6, 6S en 7 en onderscheidt zich door het scherm. Ook is de achterkant van glas, zodat je het apparaat draadloos kunt opladen. De randen worden beschermd door een aluminium frame dat op de gitzwarte modellen zwart gekleurd is. Hierdoor lijkt het net alsof het oled-scherm doorloopt in de randen.

Touch ID in het scherm, uitsnede voor de camera

Hoewel Apple het volgens de laatste geruchten gelukt is om de Touch ID-sensor in het scherm te verwerken (wat je ook in ons concept terugziet), is dit een stuk lastiger voor de frontcamera. Voor het eerst zou Apple een dubbele frontcamera gebruiken, wat een uitkomst moet zijn voor augmented reality-functies van ARKit.

Daarom is het bedrijf uit Cupertino genoodzaakt om een uitsnede in het scherm te maken aan de bovenkant. Hier zitten de speaker en cameralenzen in verwerkt. Door de betere zwarttinten van het oled-scherm valt dit echter nauwelijks op, als Apple besluit om de menubalk van iOS zwart te maken.

iPhone 8 render

Met ons iPhone 8-concept hopen we weer zo dichtbij mogelijk het uiteindelijke design van het toestel te komen. Of dit ons gelukt is, weten we in september. Dan doet Apple de nieuwe iPhone officieel uit de doeken, waarna hij in oktober in de winkels verschijnt. Alle afbeeldingen van Mathijs’ creatie kun je hieronder bekijken in de galerij.

Check meer iPhone 8 3D-render en conceptafbeeldingen. De interactieve afbeelding kun je op je Mac of pc met je muis ronddraaien, of op je iPhone of iPad met je duim.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu