‘Nieuwe Intel-chip maakt iPhone 8 mobiel internet razendsnel’

Lars Paijmans
22 februari 2017, 8:53
1 min leestijd
‘Nieuwe Intel-chip maakt iPhone 8 mobiel internet razendsnel’

De nieuwe chip die Intel vandaag onthulde, maakt razendsnel gigabit mobiel internet mogelijk. De kans is groot dat Apple eind dit jaar de iPhone 8 met deze Intel-chip uitrust.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 Intel-chip klinkt veelbelovend

De gloednieuwe Intel XMM7560-chip heeft een downloadsnelheid van 1GB per seconde en een uploadsnelheid van 225MB per seconde. Hoewel de chip gemaakt is voor gigabit internet, ondersteunt de chip ook de huidige LTE-standaard, zo schrijft PC Mag.

Intel zegt de eerste helft van 2017 de nieuwe modem te willen uittesten, waarna hij ‘snel daarna’ massaal geproduceerd kan worden. Mooi op tijd voor de iPhone 7S en iPhone 8 dus, mocht Apple dit jaar voor Intel kiezen.

iPhone 8 Intel

Dat Apple dit jaar Intel kiest zou niet heel verassend zijn. Momenteel is Apple namelijk in een rechtszaak verwikkeld met Intels grootste concurrent Qualcomm over gemiste royalties. Vorig jaar had Apple door beperkingen van Intels chip (die grote Amerikaanse providers niet ondersteunden) niet de mogelijkheid om voor diens exemplaar te gaan. Met de komst van de XM7560 is dat een ander verhaal.

Een interessant bod voor Apple

Omdat de chip zo universeel werkt, is het extra interessant voor Apple. In theorie kan Apple hiermee namelijk wereldwijd een model iPhone aanbieden met exact dezelfde Intel-chips. Tel hierbij de rechtszaak met Qualcomm op en 2017 zou zomaar eens een heel mooi jaar voor Intel kunnen worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: PC Mag
Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen