Opinie: Hoe de iPhone 8-hype Apple in een hoek heeft gedreven

Lars Paijmans
7 maart 2017, 20:44
2 min leestijd

Met de onophoudelijke stroom aan iPhone 8-geruchten, is het moeilijk om niet enthousiast te raken over deze spectaculaire iPhone. Maar wat nu als Apple in september alleen een iPhone 7S en iPhone 7S Plus onthult?

Lees verder na de advertentie.

De keerzijde van de iPhone 8 hype

Nog nooit wisten we zo ver voor de lancering al zoveel over de toekomstige iPhones. Draadloos opladen, een randloos OLED-display, geen homeknop en gezichtsherkenning: bijna iedere week lekt er weer een nieuwe gerucht uit over de iPhone 8. Hierdoor lijken analisten (van Ming-Chi Kuo tot Nikkei) het er inmiddels over eens te zijn: in september onthult Apple naast de iPhone 7S en iPhone 7S Plus ook de iPhone 8 (of iPhone X).

iPhone 8 hype

Deze iPhone 8 hype rondom de spectaculaire OLED-iPhone merken we niet alleen bij de lezers van iPhoned, maar heeft ook direct effect op de aandelen van Apple. Aandeelhouders bereiden zich (volgens cijfers van Macrumors) voor op de grootste iPhone-lancering sinds de iPhone 6 in 2014. Dit zorgt meer dan een half jaar voor de onthulling al voor een stijgende koers van Apple.

Toch kunnen we na het september-event van Apple pas met zekerheid zeggen dat er ook echt een iPhone 8 komt. De hoeveelheid geruchten liegt er niet om, maar het zou wel de eerste keer zijn dat Apple ons laat kiezen uit drie verschillende iPhones. Bovendien zou het de trend doorbreken waarin Apple achtereenvolgens een nieuwe iPhone en iPhone S-upgrade uitbrengt. Heeft Apple echt zoveel haast om deze stap te zetten? Andere geruchten wijzen op hun beurt weer op vertraagde productie van de iPhone 8. Dit zou te maken hebben met de nieuwe technieken die Apple toe wil passen.

Een onmogelijke positie voor Apple

Hierdoor lijkt Apple in een onmogelijke positie terecht te zijn gekomen. Klanten en aandeelhouders verheugen zich nu al maanden op een OLED-iPhone 8 met een volledig nieuw design, en hoewel de iPhone 7S ongetwijfeld ook een goed toestel wordt, zal de teleurstelling enorm zijn als Apple besluit nog een jaartje te wachten met de 8. Hierdoor maken geruchten en analyses op basis van deze geruchten het haast onmogelijk voor Apple om de iPhone 8 nog tot 2018 te bewaren.

Bovendien brengen concurrenten als LG en Samsung hun eerste smartphones zonder schermranden en fysieke homeknop nu al op de markt. Apple lijkt wederom een gegarandeerd succes in handen te hebben met de iPhone 8, maar als de geruchten over een paar maanden niet blijken te kloppen, kan juist het tegenovergestelde gebeuren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen