‘Apple schrapt de homeknop volledig met de iPhone 8 in 2017’

Lars Paijmans
26 augustus 2016, 8:39
2 min leestijd
‘Apple schrapt de homeknop volledig met de iPhone 8 in 2017’

Dit jaar geeft Apple de homeknop een makeover met de komst van de iPhone 7, maar daar blijft het niet bij. Een jaar later verdwijnt de cirkelvormige knop voorgoed. De iPhone 8 homeknop wordt dus anders dan ooit tevoren.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 homeknop volledig vernieuwd’

Het gerucht is afkomstig van Bloomberg, die zich de laatste tijd bewezen heeft als betrouwbare bron als het op Apple-geruchten aankomt. Volgens de anonieme bronnen werkt Apple aan een ‘groot herontwerp van de iPhone’ die in 2017 moet verschijnen.

De focus van dit nieuwe ontwerp ligt grotendeels op het display, dat groter wordt zonder dat de iPhone zelf ook in formaat toeneemt. Apple kan deze extra schermruimte creëren door de homeknop weg te halen en volledig in het scherm te integreren.

Dit sluit aan bij de eerdere verhalen die we over de iPhone 8 gehoord hebben. Apple zou de iPhone 7S volgend jaar overslaan, omdat de veranderingen zo groot zijn dat een ’S-versie’ de lading niet zou dekken.

Als we de geruchten rondom de iPhone 8 vergelijken met die van de vorige jaren is het niet gek dat Apple daadwerkelijk aan dit soort verregaande veranderingen werkt. Normaal gesproken focust het geruchtencircuit zich op de eerstvolgende nieuwe iPhone, maar dit jaar is het opvallend hoeveel we al ‘weten’ over de iPhone die in 2017 moet verschijnen.

OLED-display en gebogen scherm?

Naast een homeknop die in het scherm verwerkt zit, stapt Apple in 2017 ook over op een OLED-display. Een ander gerucht dat eerder deze week versscheen heeft het over een speciale iPhone met een gebogen scherm in de stijl van de Galaxy Edge-smartphones van Samsung. Deze zou naast de iPhone 8 en iPhone 8 Plus verschijnen.

Voordat dit zover is krijgen we eerst nog een jaar de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Deze zal Apple op een speciaal evenement onthullen aan het begin van september. Daar krijgen we waarschijnlijk ook meer over de Apple Watch 2 te horen. In het onderstaande artikel kun je al onze voorspellingen voor dit iPhone 7 evenement lezen.

Lees ook: Dit verwachten we van Apples iPhone 7-event

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen