‘iPhone 8 krijgt volledig glazen behuizing voor draadloos opladen’

23 november 2016, 12:51
2 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt volledig glazen behuizing voor draadloos opladen’

Apple geeft de iPhone 8 volgend jaar niet alleen volledig glazen design omdat dit er mooi uit ziet, het heeft ook een hele praktische reden. De glazen behuizing zou draadloos opladen eindelijk mogelijk maken voor de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 glazen behuizing nodig voor draadloos opladen

Het gerucht is afkomstig van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, die onderzoek deed naar Apples keuze om van aluminium naar glas over te stappen in 2017. Hieruit concludeert hij dat dit noodzakelijk is om draadloos opladen voor de iPhone 8 goed te laten werken.

Hoewel draadloos opladen met aluminium smartphones ook werkt, zou het materiaal de snelheid van het laden in de weg zitten. Daarnaast beweert Kuo dat Apple-designer Jony Ive al jaren een volledige glazen iPhone wil introduceren. Volgend jaar zou daar het beste moment voor zijn.

iPhone 8 glazen behuizing

Volgens Kuo wil Apple optimale resultaten halen als het op de kwaliteit van draadloos opladen aankomt. Daarom zou Pegatron als enige leverancier aangewezen zijn voor de draadloze lader. Deze zou de komende maanden nog genoeg tijd hebben om uitgebreide tests uit te voeren. Wel is hij onzeker of iedere iPhone 8 een draadloze lader in de doos krijgt. Dit doet vermoeden dat dit bijvoorbeeld alleen bedoeld is voor de iPhone 8 Plus of het speciale OLED-model.

Apple wil draadloos opladen sterk verbeteren

Vorige week liet Kuo weten dat Apple van plan is om een 4.7- en 5.5-inch iPhone uit te brengen, samen met een derde OLED iPhone 8 die dezelfde dubbele cameralens heeft als de iPhone 7 Plus. Dit is de zoveelste aanwijzing dat Apple draadloos opladen in de planning heeft staan voor de iPhone volgend jaar. Gebruikers vragen hier al jaren om, en Android-toestellen hebben al laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Daarnaast dook in januari het gerucht op dat Apple bezig zou zijn om de afstand waarin een smartphone zonder kabel kan worden opgeladen zo groot mogelijk te maken. Dit moet ervoor zorgen dat je de iPhone bijvoorbeeld niet op een draadloze oplaad-mat hoeft te leggen om het toestel van energie te voorzien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu