‘Gezichtsherkenning vervangt Touch ID volledig op iPhone 8’
Lars Paymans

Apple zou de knoop doorgehakt hebben. De iPhone 8 krijgt geen Touch ID en stapt volledig over op gezichtsherkenning. Zo wordt de iPhone nog veiliger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘iPhone 8 gezichtsscanner vervangt Touch ID’

Na de grote hoeveelheid gelekte iPhone 8-info via Ming-Chi Kuo, doet Bloomberg er vandaag nog een schepje bovenop. Dankzij nieuwe info van anonieme bronnen weten we nu meer over hoe we het toestel dit najaar veilig kunnen ontgrendelen.

Apple zou tot en met juni getwijfeld hebben tussen Touch ID of gezichtsherkenning voor de iPhone 8. Door het wegvallen van de homeknop heeft het bedrijf uit Cupertino verschillende opties: de vingerafdrukscanner in het scherm verwerken, een homeknop op de achterkant, de vergrendelknop uitrusten met een scanner of een compleet nieuw beveiligingssysteem.

iPhone 8 gezichtsscanner

Volgens bronnen van Bloomberg heeft Apple voor het laatste gekozen. Dit najaar zou de iPhone volledig overstappen op gezichtsherkenning. Dit wordt mogelijk door een nieuwe 3D-sensor in combinatie met een irisscanner, die in de voorkant van het toestel wordt verwerkt. Omdat het een 3D-scanner is, zou hij niet voor de gek te houden zijn als je er een foto van iemands gezicht voor houdt. Een trucje waar de scanner van de Samsung Galaxy S8 wel intrapt.

Apple zou hiermee iets bijzonders in handen hebben. Het gerucht stelt dat de gezichtsscanner in een paar honderd milliseconden iemand herkent. Zelfs als de iPhone plat op de tafel ligt. Het bedrijf zou alles op alles zetten om met deze techniek Touch ID te vervangen, al worden er momenteel nog tests uitgevoerd.

Een gezichtsscan is veiliger

Touch ID werd in 2013 geïntroduceerd met de iPhone 5S en is sindsdien meerdere malen verbeterd. Duizenden iOS-apps ondersteunen de scanner inmiddels, waaronder alle grote Nederlandse banken.

Nu vindt Apple het tijd voor de volgende stap. Een gezichtsscan komt niet alleen goed uit nu de iPhone 8 geen homeknop meer heeft, maar zou ook veiliger zijn. Een gezicht heeft meer unieke kenmerken dan het topje van je vinger. De timing van het gerucht is echter opvallend. Eerder werd al gezegd dat Apple tot eind juni de tijd nam om een beslissing te maken. Nu juli net begonnen is, komen de twee betrouwbaarste bronnen op Apple-gebied met concrete informatie hierover.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.