‘iPhone 8: 3D gezichtsherkenning vervangt Touch ID-vingerafdrukscanner’

Lars Paijmans
17 februari 2017, 9:21
2 min leestijd
‘iPhone 8: 3D gezichtsherkenning vervangt Touch ID-vingerafdrukscanner’

Omdat de homeknop van de iPhone 8 verdwijnt, zou Apple Touch ID volledig willen vervangen met 3D gezichtsherkenning. Naast iPhone 8 gezichtsherkenning maakt deze 3D scanner nog veel meer mogelijk.

iPhone 8 gezichtsherkenning vervangt Touch ID

Samen met analist Ming-Chi Kuo stelt JPMorgan-analist Rod Hall vandaag dat Apple de kenmerkende vingerafdrukscanner volledig verwijdert. In plaats daarvan wil de iPhone je veilig laten inloggen met gezichtsherkenning. Met een nieuwe frontcamera op de iPhone 8 kan er met 3D gezichtsherkenning snel en betrouwbaar na worden gegaan wie het toestel vast heeft. Naast de revolutionaire OLED-iPhone X (of iPhone 8) zouden ook de iPhone 7S en iPhone 7S Plus deze nieuwe gezichtsscanner krijgen.

iPhone 8 gezichtsherkenning

Hall baseert zich op het sterk gestegen aantal modules die Apple zou produceren en eerdere geruchten. Deze scanner zou volgens de analist zo’n tien tot vijftien dollar kosten, wat waarschijnlijk ook invloed heeft op de prijs van het toestel.

De iPhone 8 gezichtsherkenning zou niet alleen veiliger maar ook betrouwbaarder zijn dan Touch ID. Gebruikers zouden zich nu vooral frustreren als Touch ID niet werkt, bijvoorbeeld als je vinger nat is. Gezichtsherkenning laat zich niet beïnvloeden door dit soort externe factoren. “Gezichtsherkenning is een kans voor banken om hun apps nog veiliger te maken”, aldus Hall.

Mogelijkheden voor AR en iOS-apps

De nieuwe 3D laser scanner komt bovendien voor veel meer dingen van pas. Zo is het een kans voor augmented reality, al denkt Hall dat Apple hier pas in 2018 zijn voordeel mee doet. Door de scanner open te stellen voor ontwikkelaars, kunnen iOS-apps de nieuwe scanner gaan benutten. “Denk aan het herkennen van je schoenmaat tot checken of een fiets op de juiste hoogte ingesteld staat”, aldus Hall.

Er zijn al langer geruchten over een dergelijke gezichtsherkenningscamera voor de iPhone van 2017. Aan verschillende patenten te zien, is Apple echter ook nog steeds bezig met onderzoek naar hoe Touch ID onder het scherm opgenomen kan worden. Hierdoor blijft de vingerafdrukscanner bestaan en kan de homeknop alsnog geschrapt worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Macrumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's