De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Deze iPhone 8-geruchten zijn nu door fabrikanten bevestigd

Erwin Vogelaar
14 juni 2017, 19:30
2 min leestijd
Deze iPhone 8-geruchten zijn nu door fabrikanten bevestigd

De iPhone 8 lijkt de meest dure versie van Apples komende smartphonelijn te worden. Fabrikanten hebben nu enkele geruchten over het toestel bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8-geruchten bevestigd

We hebben al veel geruchten gehoord over de iPhone 8. Deze nieuwe smartphone van Apple verschijnt mogelijk naast een iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Hoewel we alle details rond het toestel pas zeker weten als Apple de iPhone 8 later dit jaar laat zien, hebben verschillende fabrikanten alvast enkele geruchten bevestigd.

1. iPhone 8 kan beter tegen water dan de iPhone 7

De iPhone 8 neemt de volgende stap in waterbestendigheid. De huidige iPhone 7 kan volgens de IP67-certificatie van het toestel maximaal dertig minuten onder water blijven zonder schade op te doen. Apple beschrijft dit voorzichtig als ‘spatwaterbestendig’. De iPhone 8 krijgt volgens eerdere geruchten een IP68-certificatie, waardoor het toestel anderhalf meter diepte aankan.

Of deze certificatie klopt is niet duidelijk. Wel is de extra waterbestendigheid bevestigd door Wistron, het bedrijf dat iPhones in elkaar zet. Robert Hwang, de ceo van Wistron, stelde namelijk in een gesprek met journalisten dat nieuwe functies als waterdichtheid ervoor zorgen dat de toestellen anders getest en in elkaar gezet moeten worden.

iphone 8-geruchten bevestigd

2. iPhone 8 is draadloos op te laden

Hwang had het naast waterbestendigheid ook over draadloos opladen. Door deze technologie moeten de toestellen tevens anders worden getest. Draadloos opladen betekent dat je geen stekkertje in de iPhone 8 stopt om op te laden, maar dat je het toestel op een oplaadplaatje legt.

3. Onzeker: iPhone 8 krijgt 3d-sensor in camera

Largan Precision, leverancier van cameralenzen voor iPhones, heeft bevestigd dat het bedrijf in de tweede helft van 2017 lenzen levert voor 3d-sensor-modules. Hoewel Largan-ceo Adam Lin niet Apple bij naam noemt, is het wel waarschijnlijk dat deze bestelling voor de iPhone 8 is. De 3d-camera kan onder andere gebruikt worden voor gezichtsherkenning.

Als je alle geruchten over de iPhone 8 in beeld wil zien, check dan de iPhone 8-conceptrenders die iPhoned heeft gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Macrumors, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen