De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iPhone 8 gelekt: video vergelijkt iPhone 8 met 7S en 7S Plus

Lars Paijmans
10 augustus 2017, 15:01
5 min leestijd

Met de release in zicht, nemen de geruchten dat de iPhone 8 gelekt is in hevigheid toe. In dit overzicht, dat we regelmatig bijwerken, zetten we alle opgedoken onderdelen, hoesjes en voor- en achterkanten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 gelekt: hier lees je er alles over

Volgens de laatste geruchten onthult Apple de iPhone 8 tegelijk met de 7S en 7S Plus in september. Tot die tijd duiken er regelmatig afbeeldingen op van het toestel op, die we in dit artikel bundelen.

10 augustus: nieuwe video toont iPhone 8 met iPhone 7S samen

Hoewel het geen echte gelekte toestellen zijn, geeft een nieuwe video ons de beste kijk op de iPhone 8 en 7S tot nu toe. In het filmpje worden de dummy’s van de drie nieuwe iPhones naast elkaar gelegd, zodat je goed kunt zien hoe de iPhone 8 een groter scherm krijgt dan de 7S Plus, maar toch een kleinere behuizing heeft.

Ook de nieuwe bronzen kleur keert terug, al vragen we ons wel af of Apple voor een dergelijke witte voorkant gaat. Een eerder gerucht stelde dat alle iPhone 8-modellen een zwarte voorkant krijgen, zodat hierdoor het scherm en de frontcamera beter doorlopen in de rest van het oled-display.

7 augustus: iPhone 8 in nieuwe brons gouden kleur lekt uit

Terwijl een Foxconn-topman de hogere prijs van de iPhone 8 bespreekt, verschijnen er op het sociale netwerk Weibo meerdere nieuwe foto’s van de nieuwe telefoon. Wat hier het meest aan opvalt is de nieuwe kleur, die het best als een mix tussen brons en goud omschreven kan worden.

Apple zou de iPhone 8 alleen zwarte voorkantjes geven dit jaar, omdat hierdoor de nieuwe frontcamera minder opvalt. Dit betekent mogelijk ook dat er dit najaar nieuwe kleuren geïntroduceerd worden, waarvan dit bronzen exemplaar er een van zou zijn. Of is het een donkerdere versie van roségoud?

iPhone 8 gelekt brons

Op de foto’s is ook de glimmende achterkant goed zichtbaar, wat doet vermoeden dat de iPhone 8 inderdaad draadloos opgeladen kan worden. Een topman van Foxconn benadrukt dat de prijs van het toestel extra hoog ligt, omdat er veel fabrieksfouten optreden door het ongebruikelijke ontwerp van het scherm. Apple zou aan de bovenkant van het oled-display een hap nemen, om zo een inkeping te maken voor de frontcamera. Aan de linker- en rechterkant van deze inkeping kan de rest van de menubalk verwerkt worden.

iPhone 8 gelekt

11 juli: Glazen achterkant te zien in nieuwe foto’s

De iPhone 8 zou een glazen achterkant krijgen om draadloos opladen te ondersteunen. Een nieuwe gelekte foto, afkomstig van het Chinese netwerk Weibo, laat deze achterkant zien. Op de foto is goed te zien hoe het glas weerspiegelt, terwijl er ruimte is gemaakt voor de gedraaide cameralens. Het Apple-logo en de naam ‘iPhone’ zitten al in het glas gegraveerd.

Wat ook opvalt is het ontbreken van een vingerafdrukscanner, terwijl andere geruchten stellen dat Apple deze niet in het scherm verwerkt. Zou de iPhone 8 volledig op gezichtsherkenning vertrouwen? Wij betwijfelen het.

29 juni: Nieuwe dummyvideo verschijnt online

OnLeaks geeft ons met een nieuwe dummyvideo de meest gedetailleerde blik op de iPhone 8 tot nu toe. Met de hulp van gelekte designtekeningen werd deze nieuwe dummy in elkaar geknutseld. Het levert een video op die het apparaat van alle kanten laat zien, inclusief de nieuwe dubbele camera, de homeknop in het scherm en meer. Het enige wat je met deze dummy niet kan, is hem aanzetten. Maar daar zullen we tot september op moeten wachten.

21 juni: dummy toont design van alle kanten

In april zagen we de foto’s, maar vandaag duiken bewegende beelden op van een iPhone 8-dummy. Shai Mizrachi heeft het apparaat in handen, dat hetzelfde design heeft als het model dat Benjamin Geskin lekte. In de video zien we vooral de zaken die we al eerder zagen: een verticale dubbele camera, glazen achterkant en scherm dat de volledige voorkant vult.

Op de beelden is ook goed het verschil met de iPhone 7 Plus te zien. Hoewel het scherm nagenoeg identiek is, kan door het wegvallen van de randen een kleinere behuizing gebruikt worden.

iPhone 8 gelekt

13 juni: iPhone 8 voor- en achterkant duiken op

Via Reddit zijn verschillende afbeeldingen opgedoken die het vermeende design van de iPhone 8 tonen. De plaatjes sluiten mooi aan bij eerdere geruchten. Zo zien we een dubbele camera die een kwartslag gedraaid is, en een voorkant waarbij bovenin een uitsnede is gemaakt voor de frontcamera. Volgens de bron (die liever anoniem blijft) krijgen alle drie de iPhones een glazen achterkant, zodat ze draadloos opladen ondersteunen. Opvallend is het gebrek aan een Touch ID-sensor, wat doet vermoeden dat Apple deze in het scherm verwerkt.

iphone 8 gelekt

21 mei: iPhone 8 mal gelekt: toestel iets groter dan iPhone 7

Op een gelekte mal is goed te zien hoe de iPhone 8 iets groter wordt dan de iPhone 7S en 7S Plus. De mal dook op via het Chinese sociale netwerk Weibo, regelmatig een bron voor vroegtijdige foto’s van nieuwe smartphones. Op de foto is wederom de vernieuwde camera te zien die een kwartslag gedraaid is. Opvallend is het ontbreken van een flitser, die volgens andere bronnen in de lens-uitsnede zelf verwerkt wordt.

Lees ook: iPhone 8 mal gelekt: toestel iets groter dan iPhone 7

iPhone 8 gelekt

1 mei: Gelekte behuizing van iPhone 8 toont dubbele camera, geen Touch ID

Eén van de eerste bronnen die claimde dat de iPhone 8 gelekt was, is Benjamin Geskin. Hij deelde bovenstaande foto die een productiemal laat zien van de nieuwe iPhone. Net zoals de andere afbeeldingen in dit bericht, is te zien hoe de dubbele camera gedraaid is en Touch ID niet op de achterkant, maar mogelijk in het scherm verwerkt is. Aanvankelijk zou Apple overwogen hebben om de vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel te plaatsen. Al snel wezen nieuwere gelekte foto’s erop dat Apple het toch gelukt was om de scanner in het scherm zelf te stoppen.

Lees ook: ‘Gelekte iPhone 8-behuizing toont dubbele camera, geen Touch ID’

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen