‘Apple brengt iPhone met gebogen scherm volgend jaar uit’

Thomas Haenen
28 november 2016, 13:00
2 min leestijd
‘Apple brengt iPhone met gebogen scherm volgend jaar uit’

Apple brengt mogelijk volgend jaar al een versie van de iPhone 8 uit met een gebogen scherm. Productiepartners van het bedrijf zouden al aan het werk gezet zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 gebogen scherm

Geruchten over een iPhone met een gebogen scherm zoemen al geruime tijd rond, maar bronnen claimden dat we het toestel pas in 2018 hoefden te verwachten. Apple zou er nu echter alles aan doen om de gebogen iPhone al in 2017 uit te brengen, zo claimt de Wall Street Journal op basis van verschillende bronnen.

Volgens de zakenkrant is Apple in overleg met verschillende toeleveranciers over nieuwe types schermen. Het bedrijf is op zoek naar dunne oled-schermen met hoge resoluties. Daarbij zou Apple vooral op zoek zijn naar displays die beter zijn dan wat Samsung biedt met bijvoorbeeld de Galaxy S7 Edge.

iPhone 8 gebogen scherm

iPhone in 2017

Bronnen gaven eerder al aan dat Apple waarschijnlijk drie iPhones uitbrengt in 2017, om het tienjarige jubileum van de smartphone te vieren. Naast directe opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus met 4,7 en 5,5 inch-schermen zou er een variant met een 5 inch-scherm in ontwikkeling zijn.

Over deze laatste variant heerst nog veel onduidelijkheid. Wel lijkt inmiddels vrijwel zeker dat deze variant als enige over een oled-scherm zal beschikken. Oled-beeldtechnologie biedt beter contrast en levendigere kleuren. Ook is het net wat energiezuiniger dan de lcd-schermen die Apple tot nu toe altijd gebruikt in de iPhone.

De oled-iPhone zou een scherm hebben dat vrijwel de hele voorkant vult, vergelijkbaar met de onlangs onthulde Xiaomi Mi Mix. Nu lijkt het er dus op dat Apple deze variant bovendien wil voorzien van een gebogen scherm. Vermoedelijk zal dat scherm, net als op de Samsung Galaxy S7 Edge, doorlopen in de rand. Zo wordt niet alleen de voorkant, maar ook een deel van de zijkant nog gevuld met display.

Overigens is nog allerminst zeker dat Apple definitief voor een gebogen display kiest met de iPhone 8. Volgens de zakenkrant heeft Apple op dit moment meer dan tien prototypes voor de volgende iPhone. Aangezien het toestel waarschijnlijk pas in september onthuld wordt, heeft het bedrijf nog even om knopen door te hakken.

Lees het laatste nieuws over iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen