‘iPhone 8 krijgt virtuele functietoetsen in plaats van homeknop’

Lars Paijmans
16 februari 2017, 8:53
1 min leestijd
‘iPhone 8 krijgt virtuele functietoetsen in plaats van homeknop’

Het hing al langer in de lucht dat de iPhone 8 geen fysieke homeknop kreeg, maar nu weten we ook wat er wel aan de onderkant van het display zit: iPhone 8 functietoetsen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 functietoetsen vervangen homeknop

Apple-analist Ming-Chi Kuo benadrukt vandaag dat de voorkant van de 2017 iPhone volledig uit een display bestaat. Geen schermranden dus, maar een 5.8-inch OLED-scherm. In de praktijk hou je hierdoor 5.15-inch over voor het daadwerkelijke display en gebruikt Apple de overige ruimte voor gloednieuwe iPhone 8 functietoetsen.

iPhone 8 functietoetsen

Deze vervangen de fysieke homeknop en Touch ID-sensor. Kuo beweert dat Apple een nieuwe manier gevonden heeft om gebruikers veilig in te laten loggen met hun iPhones. Of hij hiermee doelt op een vingerafdrukscanner die in het scherm is opgenomen, of de geheimzinnige irisscanner is niet duidelijk.

De rest van deze functietoetsen kunnen in theorie voor van alles gebruikt worden. Net zoals de Touch Bar van de 2016 MacBook Pro kunnen apps er ondersteuning voor inbouwen, zodat je bijvoorbeeld snel naar WhatsApp kunt of een andere app-specifieke functie kunt gebruiken.

Groter scherm, zelfde formaat iPhone

Hoewel het scherm van de iPhone 8 dus een stuk groter wordt dan de 4.7-inch iPhone 7, blijft het volledige formaat van het toestel gelijk. Naast de iPhone 8 zou Apple dit jaar ook een iPhone 7S en iPhone 7S Plus uitbrengen. Deze krijgen hetzelfde design als de iPhone 7 en voeren vooral hardwarematige verbeteringen door. Dat zie je ook terug in de prijs, want de iPhone 8 (of iPhone X) zou door alle vernieuwingen de duurste iPhone ooit worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: Macrumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen