Zo kunnen iOS-apps hun voordeel doen met iPhone 8 functietoetsen

Lars Paijmans
7 maart 2017, 12:38
1 min leestijd
Zo kunnen iOS-apps hun voordeel doen met iPhone 8 functietoetsen

Apple onthult de nieuwe iPhone pas over een paar maanden, maar dit iPhone 8 functietoetsen concept maakt ons alvast erg enthousiast.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 functietoetsen concept toont Instagram en Twitter

De iPhone 8 (of iPhone X) krijgt waarschijnlijk wat extra schermruimte omdat Apple de schermranden volledig wegwerkt. De fysieke homeknop wordt vervangen met een digitaal exemplaar, maar de ruimte rondom deze knop is misschien nog wel interessanter. De schermruimte aan weerszijden van de digitale homeknop kan namelijk gebruikt worden voor digitale functietoetsen. Hier schreven we onlangs al een achtergrondartikel over, maar dit concept van de Nederlander deuxani laat goed zien hoe ontwikkelaars er hun voordeel mee kunnen doen.

iPhone 8 functietoetsen concept

Mocht Apple de functietoetsen openstellen voor ontwikkelaars (laten we het hopen), dan krijgen apps er ineens tal van functies bij. Zo kan Instagram bijvoorbeeld de foto- en berichtenknoppen aan weerszijden van de homeknop verwerken, zodat er op je scherm meer ruimte is voor andere functies.

Hetzelfde geldt voor Twitter, die juist de bovenste balk van de app rustiger laat ogen door twee knoppen naar onder te verplaatsen. Conceptmaker Deuxani stelt bovendien nog een ander interessant punt voor. Omdat de iPhone 8 een OLED-scherm krijgt, kan Apple gemakkelijk een always on-display maken. Net als bij de Galaxy-telefoons van Samsung laat dit scherm altijd info zien, zelfs als je de smartphone vergrendeld hebt.

iPhone 8 functietoetsen concept

In het geval van de iPhone 8 kunnen dit bijvoorbeeld de tijd en datum zijn, maar ook een wit cirkeltje waarmee de positie van de homeknop aangegeven wordt. Omdat OLED geen energie verbruikt als er zwarte pixels getoond worden, is de schermtechniek bij uitstek geschikt voor een dergelijke functie. Alleen de tijd en datum en een homeknop afbeelden op je display kost op die manier nauwelijks energie.

Lees ook: 5 functies die een iPhone 8 met functietoetsen mogelijk maakt

Categorieën: Apps, Devices
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen