‘iPhone 8 3D-frontcamera maakt augmented- en virtual reality mogelijk’

Lars Paijmans
3 april 2017, 13:40
1 min leestijd
‘iPhone 8 3D-frontcamera maakt augmented- en virtual reality mogelijk’

Ook het Taiwanese Himax Technologies gaat 3D camera’s maken voor de iPhone 8. Wederom een sterk gerucht dat Apple dit najaar al zijn augmented reality-platform introduceert waarbij de iPhone 8 frontcamera een hoofdrol speelt.

iPhone 8 frontcamera met AR en gezichtsherkenning

Al een aantal maanden gaat het gerucht dat Apple aan een revolutionaire frontcamera zou werken voor de iPhone 8. Deze bevat een nieuwe module die in drie dimensies kan zien, wat mogelijkheden schept voor gezichtsherkenning en voor augmented reality. Volgens de bron van Digitimes heeft Apple Himax Technologies benaderd om deze 3D frontcamera’s te gaan maken. Het maken van 3D camera’s zou in 2018 al meer dan 20 procent van Himax’ totale winst bepalen.

iPhone 8 frontcamera

Himax zou een cameramodule gebruiken die een zogenaamde ‘Vertical-cavity surface emitting laser’ gebruikt. Dit maakt het mogelijk voor de camera om een object of persoon in 3D te analyseren. Dit maakt allerlei nieuwe functies mogelijk, die vooral op het gebied van augmented reality uitblinken.

Volgens de bron is deze camera specifiek bedoeld voor het OLED-model van de iPhone. Interessant, want dat zou betekenen dat de iPhone 7S en 7S Plus dit najaar geen dergelijke 3D-frontcamera krijgen.

Apple zou een team van honderden medewerkers op het AR-project hebben gezet. De nieuwe Clips-app van Apple is hier een voorproefje van, een Apple-app die in de loop van april verschijnt. Als de iPhone 8 later dit jaar verschijnt, kun je bijvoorbeeld een object fotograferen en naderhand roteren en terugplaatsen in de afbeelding.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Digitimes
Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's