De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe iPhone krijgt roestvrijstalen frame en verticale camera’

Rutger Otto
18 april 2017, 9:14
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone krijgt roestvrijstalen frame en verticale camera’

De ‘iPhone Edition’ is volgens een nieuw gerucht voorzien van een roestvrijstalen frame wat lijkt op dat van de Apple Watch. Dat schrijft de Japanse website Mac Otakara op basis van anonieme bronnen. 

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 frame

Het is niet de eerste keer dat dit bericht naar buiten komt. De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo verwachtte zo’n ontwerp al eerder. Het stalen frame van de aanstaande iPhone lijkt mogelijk op dat van de Apple Watch. Volgens het bericht gaat het om een ‘verbeterde versie’. Het glazen design van de iPhone, met staal aan de randen, zou inmiddels door het testproces heen zijn.

Mac Otakara spreekt van een ‘iPhone Edition’, maar de naam van het toestel is nog onbekend. Andere berichten gaan uit van een ‘iPhone 8‘ of zelfs een ‘iPhone X’. Het belooft in elk geval het toptoestel van dit jaar te worden, naast minder spectaculaire updates van de iPhone 7 en 7 Plus.

iphone 8 frame

Plat scherm

Het glas aan de voorzijde van de nieuwe iPhone blijft hetzelfde als de iPhone 7. Het oled-display wat eronder ligt is helemaal plat. Als dat zo is, introduceert Apple dit jaar geen iPhone met een gebogen oled-scherm. Iets dergelijks wordt volgens veel geruchten wel verwacht. Recent kwam een bericht uit de productieketen dat Apple voor een lichte curve kiest. Een meer gebogen display als bijvoorbeeld in de Galaxy S-lijn van Samsung zou te complex zijn om probleemloos te maken met het design van de iPhone.

De nieuwe telefoon van Apple krijgt naar verwachting een dubbele camera op de achterkant. In tegenstelling tot de camera’s op de grotere iPhone 7 Plus, worden ze op het volgende toestel verticaal geplaatst. Dat is met name handig voor het gebruik van de telefoon in een VR-headset.

iPhone 7S wordt iets dikker

Verder verdwijnt waarschijnlijk de fysieke homeknop. De vingerafdrukscanner komt dan in het scherm te liggen. Het bericht van Mac Otakara stelt dat de iPhone 7S en iPhone 7S Plus iets dikker worden dan de huidige modellen. Dat komt door de toevoeging van meer geavanceerde onderdelen.

Onlangs zijn de namen van de nieuwe iPhones in de software van iOS 11 opgedoken. Hieruit blijkt dat de iPhone 7S en 7S Plus qua benaming zullen worden overgeslagen. Apple zal dus volgens de laatste geruchten de volgende toestellen lanceren:

Bron: Mac Otakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen