Apple: ‘nieuwe iPhones bevatten geen fm-radio’

Rick van der Veer
29 september 2017, 9:38
1 min leestijd
Apple: ‘nieuwe iPhones bevatten geen fm-radio’

Apple heeft gezegd dat de net uitgebrachte iPhone 8 en iPhone 8 Plus geen fm-radio aan boord hebben. Na de natuurrampen van de laatste tijd neemt de druk toe om deze in smartphones te activeren.

Lees verder na de advertentie.

Geen fm-radio in de iPhone 8

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 7 zijn fysiek niet in staat om fm-signalen te ontvangen, zo meldt Phil Schiller via Twitter. De Amerikaanse FCC had smartphonefabrikanten opgeroepen fm-radio’s in hun toestellen te activeren in het geval van calamiteiten. Zo kunnen gebruikers voorzien worden van informatie, zonder afhankelijk te zijn van het mobiele netwerk.

iPhone 8 fm-radio

Volgens Apple is er gewoonweg geen ruimte in de behuizingen van zijn laatste twee iPhones om een fm-radio toe te voegen. Het bedrijf doet geen uitspraak over de iPhone 6S en ouder, maar lijkt geen interesse te hebben in het installeren van een fm-radio in zijn smartphones.

Het bedrijf verwijst in plaats daarvan naar de Medisch ID-functie en de optie om noodberichten via het mobiele netwerk te kunnen ontvangen. In de VS bestaan die berichten naast Amber Alerts ook uit waarschuwingen voor extreem weer. Daarnaast is het vanaf het lockscreen mogelijk om meteen naar hulpdiensten te bellen.

Fm-radio bij natuurrampen

Mede door de orkanen die Midden- en Noord-Amerika geteisterd hebben de laatste tijd, groeit de druk op fabrikanten om radio’s in smartphones aan te zetten. Volgens Ajit Pai, de topman van de FCC, is de fm-radio een waardevolle functie in geval van nood. Hij is dan ook van mening dat Apple de ‘veiligheid van het Amerikaanse volk’ voorop moet stellen, en de radio in iPhones aan moet zetten. Zonder de juiste hardware is dat alleen niet mogelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen