‘Apple onderzoekt randloos iPhone 8 OLED-display met piepkleine gaatjes’

Lars Paijmans
11 januari 2017, 10:53
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt randloos iPhone 8 OLED-display met piepkleine gaatjes’

Apple zou talloze gaatjes in het OLED-display van de iPhone 8 willen maken. Een nieuw patent beschrijft waarom dit een mogelijke uitkomst is voor een iPhone 8 edge display.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 edge display beschreven in patent

Het patent -ontdekt door AppleInsider– beschrijft hoe een OLED-display vol met gaatjes een uitkomst kan zijn voor Apple. Door tussen OLEDs op een flexibel oppervlakte continu kleine kieren te laten vallen, kan een ‘edge-display’ functioneler worden. Door de gaten kan namelijk info doorgegeven worden aan een lichtsensor of camera die onder het OLED-display verwerkt is.

iPhone 8 edge display

Hetzelfde geldt voor speakers of notificatielampjes, die hierdoor het display niet meer in de weg zitten. Belangrijk, want dit maakt het mogelijk om de dikke raden aan de boven- en onderkant van de iPhone weg te werken. Een selfiecamera kan met deze techniek gewoon onder het OLED-scherm worden verwerkt, zodat jij er niets van ziet.

Deze techniek zou het zelfs mogelijk maken om recht door de iPhone ‘heen te kijken’ zodat je kan zien wat er onder je iPhone gebeurt. Een interessant idee, zeker als je je bedenkt dat Apple zich steeds meer interesseert in augmented reality.

Ook Touch ID kan onder het scherm werken

Het patent is bovendien niet de enige van Apple die deze techniek behandelt. In het verleden werd ook al vastgelegd hoe de Touch ID-sensor in een display verwerkt kan worden. Met de iPhone 7 werd de eerste stap hiervoor al gezet, door de fysieke homeknop te vervangen met een sensor.

We zullen waarschijnlijk nog tot september moeten wachten tot Apple deze spectaculaire nieuwe iPhone presenteert. Tot die tijd kunnen we ons gelukkig vermaken met geruchten en patenten, zoals degene die vandaag is toegekend aan Apple. Het patent is de zoveelste aanwijzing dat Apple dit jaar de overstap maakt naar een OLED-display op de iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen