Gelekte dummy toont mogelijk design van nieuwe iPhone 8

Lars Paijmans
24 april 2017, 9:12
2 min leestijd
Gelekte dummy toont mogelijk design van nieuwe iPhone 8

Na een flinke lading concepten en renders, is het nu tijd voor het echte werk. Een iPhone 8 dummy toont hoe Apple’s nieuwe smartphone er mogelijk uit gaat zien.

Lees verder na de advertentie.

Gelekte iPhone 8 dummy in het wild gespot

De iPhone 8 dummy is opgedoken op het Twitter-account van Benjamin Geskin. Het zou gaan om een dummy-model afkomstig van een freesmachine die Foxonn gebruikt, al is het nog maar de vraag in welke fase van de productie het toestel zit. Zo ontbreekt het Apple-logo op de achterkant van de meeste foto’s.

Op het logo na, sluit het toestel aan op de meeste geruchten rondom de nieuwe iPhone. Zo zit de dubbele cameralens niet horizontaal met verticaal en bestaat de volledige voorkant uit een (oled) scherm. Hierdoor is de homeknop verdwenen, al zit er geen Touch ID op de achterkant.

iPhone 8 dummy

Apple zou nog met twee prototypes van de iPhone 8 worstelen. Een die Touch ID in het scherm verwerkt, en een nood-oplossing met Touch ID op de achterkant als de techniek niet goed genoeg blijkt te werken.

Geen zichtbare frontcamera, microfoon in dubbele lens

Wat ook opvalt aan de iPhone 8 dummy, is het ontbreken van de zichtbare frontcamera en sensoren. Het enige wat je ziet is de speaker waar je tijdens het bellen je oor tegenaan houdt. De randen van het toestel zijn gemaakt van glimmend aluminium, wat vooral doet denken aan de dagen van de iPhone 4. In deze randen zitten de volumeknoppen en een simkaartslot. Wel lijkt de powerknop iets langer te zijn. In een andere foto zien we hoe de aluminium randen er in het zwart uitzien.

Naast de gelekte foto’s, deelt de bron nog wat andere info over de toestellen. Hierin zien we met een rode lijn waar het scherm begint. In de camerabult op de achterkant is een microfoon verwerkt die ruis onderdrukt. Het toestel zou met 7,1 millimeter ongeveer net zo dik zijn als de iPhone 7.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen