‘Apple werkt met Broadcom aan draadloos opladen van iPhone’

Rutger Otto
18 februari 2017, 9:43
2 min leestijd
‘Apple werkt met Broadcom aan draadloos opladen van iPhone’

Apple werkt een analist samen met chipfabrikant Broadcom aan een oplossing om de iPhone draadloos op te laden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 draadloos opladen

Daarover zegt analist Harlan Sur van JPMorgan tegen CNBC. De samenwerking tussen Apple en Broadcom om een draadloze lader te maken voor de telefoon duurt al twee jaar, zegt Sur. De analist is er niet zeker van dat deze toepassing dit jaar al in de iPhone verschijnt. Dat zou te maken hebben met ‘voorzichtigheid rondom het terugroepen van de accu in de Samsung Galaxy Note 7’.

Veel geruchten wijzen er tot nu toe op dat Apple draadloos opladen zou implementeren in de iPhone van dit jaar. Details daarover ontbreken. Harlan Sur is de eerste die claimt dat Apple hiervoor samenwerkt met Broadcom. In het verleden gingen al verhalen dat Apple samen zou werken met bedrijven als MediaTek, Foxconn en Pegatron om aan een draadloze oplossing te werken.

iPhone 8 draadloos opladen

Glazen achterkant

Harlan beschrijft ook het nieuwe glazen design waar we al veel over gehoord hebben. “De glazen achterkant is waarschijnlijk geleidend met draadloos opladen als doel”, stelt hij. “Een metalen achterkant zorgt soms voor storingen.” De analist zegt dat Apple kan kiezen om extra functionaliteit toe te voegen zoals snelladen om de waarde van zijn hardware-ecosysteem te verbeteren.

Oudere geruchten dacht dat Apple draadloos opladen op langere afstand zou ontwikkelen, maar recente berichten claimen dat het bedrijf voor een Apple Watch-achtige oplossing gaat. Recent voegde Apple zicht bij het Wireless Power Consortium, een groep die zicht bezighoudt met het opzetten van standaarden op het gebied van draadloos laden.

iPhone 2017

Dit jaar komen er mogelijk drie nieuwe iPhones op de markt. Naast een 4,7-inch iPhone 7S en een 5,5-inch iPhone 7S Plus zou dat de iPhone 8 of iPhone X zijn. Met een OLED-scherm dat doorloopt in de randen en een heel nieuw ontwerp. De homeknop zou verdwijnen en in het scherm opgenomen worden. We verwachten dat Apple zijn nieuwe telefoon in september presenteert. Tot die tijd moeten we het met geruchten en lekken doen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen