‘Apple verkiest eigen iPhone 8 draadloos opladen-techniek boven Energous’

Lars Paijmans
24 januari 2017, 14:01
2 min leestijd
‘Apple verkiest eigen iPhone 8 draadloos opladen-techniek boven Energous’

Ondanks de aanwijzingen dat Apple en Energous samen aan draadloos opladen voor de iPhone 8 werken, lijkt Apple liever voor zijn eigen techniek voor draadloos opladen te kiezen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 draadloos opladen techniek toch van Apple zelf?

Energous steekt het niet onder stoelen of banken dat ze een samenwerking met Apple aan zijn gegaan. De ceo van het bedrijf liet onlangs nog sterke hints vallen, maar Copperfield Research komt vandaag met een weerwoord. In een notitie aan investeerders beweren ze dat Apple ‘geen plannen heeft’ om de draadloos opladen techniek met radiofrequenties van Energous te gebruiken, en liever voor zelfgemaakt alternatief gebruikt.

iPhone 8 draadloos opladen techniek

Het onderzoeksbureau baseert zich op meer dan een dozijn patenten die Apple sinds 2013 ingediend heeft. Combineer dit met een specifiek patent uit 2011 waarin Apple draadloos opladen via radiofrequenties ’erg onbetrouwbaar en onpraktisch’ noemt, en je snapt waarom Apple mogelijk aan een alternatief uit eigen keuken werkt.

De theorie van Copperfield Research sluit aan bij de deal die Apple onlangs sloot met Lite-On Semiconductor. Deze samenwerking zou volgens de analisten niet nodig zijn als Apple de alles-in-een techniek van Energous zou gebruiken. Tel hier de meerdere geruchten over een iPhone 8 met glazen achterkant bij op en je hebt een sterk argument dat Apple dit jaar de iPhone uitrust met een eigen versie van draadloos opladen, waarbij je de iPhone op een oplader legt.

iPhone 8 draadloos opladen techniek

‘Energous deal is puur voor tests’

Hoe deze techniek kan werken, is goed af te lezen uit de bovengenoemde patenten. Zo zou een toekomstige iPad als laadstation kunnen dienen, zodat je onderweg je iPhone kunt opladen, door hem op je iPad te leggen. Hetzelfde geldt voor een MacBook of een tafelblad waar de oplader in verwerkt is. De deal met Energous zou in dit geval puur gemaakt zijn om de mogelijkheden van opladen met radiofrequenties te testen, zonder dat Apple geld hoeft uit te geven aan het ontwikkelen en onderzoeken hiervan.

Lees ook: 5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen